Subota, 27.03.2010.

20:01

Roma bolja od Intera na Olimpiku

U prvoj utakmici 31. kola Serije A Roma je na Olimpiku savladala Inter sa 2:1 (1:0) golovima De Rosija i Tonija, jedini gol za Inter postigao je Milito.

Izvor: Uroš Ž.

Default images

Ekipu Klaudija Ranijerija je u vođstvo je doveo De Rosi golom iz peterca u 17. minutu posle konfuzne reakcije odbrane Intera. Izjednačenje Interu donosi Milito u 66. minutu, a na početku te akcije čak tri igrača Intera nalazila su se u ofsajd poziciji. Pobedu Romi doneo je Luka Toni golom u 72. minutu posle odlične asistenicje Tadeija.

Roma je posle pet sezona pobedila Inter na svom stadionu i na tabeli prišla "nero-azurima" na samo bod zaostatka. Roma nije izgubila u Seriji A još od desetog kola i poraza od Udinezea. Ovo je bio 21. meč na kome je Roma ostala neporažena, a u prvih deset kola ekipa iz Rima je čak pet puta gubila. Inter je u očajnoj formi u Seriji A jer je u poslednjih pet mečeva slavio samo jednom.

"Vučica" je bolja igrala u prvom poluvremenu, dok igrači Intera nisu uspevali da uspostavu svoju igru na terenu. Tim Žoze Murinja je stigao na Olimpiko sa lepom tredicijom, jer Inter nije poražen u Rimu u poslednjih pet godina.

Roma je i pored bolje igre do vodećeg gola došla posle velikog kiksa golmana Žulija Cezara u 17. minutu, a De Rosiju nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi gol. Inter, koga očekuje važan meč u četvrtfinalu Lige šampiona protiv moskovskog CSKA u sredu 31. marta, je zaigrao agresivnije u drugom poluvremenu.

Kapitena reprezetnacije Srbije Dejana Stankovića u 60. minutu na terenu je zamenio Goran Pandev. Samo minut kasnije Makedonac se našao u gol šansi. Pandev je primio loptu grudima u šesnaestercu Romu, dodao je do Snajdera, koji se spetljao, a onda i napravio faul u napadu. Na drugoj strani terena Roma je pretila udarcima iz daljine, preko Meneza i Risea.
Dijego Milito (Beta)
Šampion Italije u 66. minutu dolazi do izjednačujućeg gola. Na početku akciji iz koje je Inter postigao gol, čak tri igrač tima iz Milana nalazila su se u ofsajd poziciji. Pomoćni sudija nije prekinuo igru, pa je posle centaršuta Kambjasa sa ivice peterca Milito lako savladao Žulija Serđa.

Pet minuta kasnije Milito u ofsajd poziciji ponovo prima loptu u šesnastercu Rome, ali je golman “vučice“ dobro reagovao. U sledećem napadu Roma postiže pobedonosni gol. Tadei pronalazi Luku Tonija koji sjajno prima loptu na 12-13 metara od gola i neometan preiznim udarcem postiže drugi gol za Romu.

Roma je posle akcije Risea, Vučinića i Tonija u 83. minutu ponovo pripretila Interu. Tri minuta kasnije Maikon maestralno prima loptu na 20-ak metara od gola, solidno šutira, ali lopta prolazi pored gola.

U 88. minutu na teren umestom Vučinića posle duže pauze zbog povrede ulazi Frančesko Toti. Dva minuta kasnije sporna situacija u šesnaestercu Intera, Mateo Brigi pada kontakta sa Žulijom Cezarom, ali sudija mu pokazuje žuti karton zbog simuliranja.

Inter je mogao do boda u poslednjim minutima meča, Pandev je proigrao Milita, ovaj šutira odlično sa desne strane sa udaljenosti od desetak metara, ali pogađa samo stativu.

Roma: Hulio Serđo – Rise, Burdiso, Žuan, Kaseti – De Rosi (Brigi), Pizaro, Perota, Menez (Tadei), Vučinić (Toti), Toni.
Inter : Žulio Cezar – Zaneti, Samuel, Lusio, Maikon – Stanković (Pandev), Kambijaso (Kvarežma), Mota (Kivu), Snajder, Milito, Eto.



U drugoj utakmici Serije A Palermo je zahvaljujući fantastičnom Fabriciju Mikoliju savladao Bolonju sa 3:1. Mikoli je doveo svoj tim u vođstvo već u desetom minutu. Za goste je izjednačujući pogodak postigao Adailton u 37. minutu, međutim Mikoli svojim novim golom, ovoga puta sa bele tačke, ponovo dovodi svoji tim u vođstvo. U drugom poluvremenu Mikoli je stigao do het-trika posle gola koji je postigao u 79. minutu.

Tim sa Sicilije koji je ove sezone igra fantastičnom četrnaestom pobedom ove sezone učvrstio se na 4. poziciji na tabeli. Palermo se nalazi na poziciji koja obezbeđuje kvalivikacije za Ligu šampiona, a tim sa Sicilije je ove sezone na svom stadionu zabeležio 11 pobeda, 4 remije i nijedan poraz.

Serija A, 31. kolo:

Subota:
Roma – Inter 2:1
Palermo - Bolonja 3:1

Nedelja:
15:00 Kjevo - Parma
15:00 Fjorentina - Udineze
15:00 Juventus - Atalanta
15:00 Livorno - Bari
15:00 Napoli - Katanija
15:00 Sampdorija - Kaljari
15:00 Sijena - Đenoa
20:45 Milan - Lacio

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: