Hil i Prost stjuarti na trkama

Bivši svetski šampioni Formule 1 Dejmon Hil i Alan Prost prihvatili su da budu stjuarti na nekim trkama u ovogodišnjem šampionatu koji startuje u nedelju.

Izvor: B92, Reuters

Petak, 12.03.2010.

18:14

Default images

Hil je pristao da na dve trke obavlja tu funkciju, od kojih će jedna sigurno biti Velika nagrada Monaka, dok će se Prost pored staze naći već predstojećeg vikenda u Bahreinu, gde počinje nova sezona Formule 1. Njih dvojica će biti stjuarti (redari) u sklopu inicijative Svetske automobilske federacije (FIA) po kojoj će iskusni vozači obavljati tu funkciju.

Tokom godina nekolicina vozača će se naći u ulozi stjuarta”, rekao je zamenik predsednik FIA zadužen za sport Grejem Stouker, “Dejmon Hil je već sada pristao na dve trke i najverovatnije će biti stjuart u Monaku, a potom i još negde, dok trenutno razgovaramo sa drugima koji su voljni da nam pomognu”.

Za sada je sigurno da će se među stjuartima naći i Hajnc Herald Frencen, Džoni Herbert i Aleksander Vurc, a ko će još krenuti njihovim stopama biće poznato uskoro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: