Francuzi, Hrvati, Česi u 1/4 finalu

Teniske reprezentacije Francuske, Hrvatske i Češke obezbedile su mesto u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

20:54

Default images

Španija je osvojila drugi bod u duelu sa Švajcarskom, kao i Argentina protiv Švedske, dok su Indijci uspeli da smanje na 2:1 u susretu sa Rusijom. Posle subotnjeg meča u dublu, selekcija SAD ima bod zaostatka u duelu sa Srbijom. U nedelju su na programu po dva meča u singlu posle kojih će se znati i preostali učesnici četvrtfinala.

Marsel Granoljers i Tomi Robredo savladali su Iva Alegra i Stanislasa Vavrinku sa 3:1, po setovima 7:6, 6:2, 4:6, 6:4 i tako osvojili drugi bod za branioce trofeja u Dejvis kupu. Priliku da donese pobedu i mesto među osam najboljih, prvi će imati David Ferer koji se sastaje sa Stanislasom Vavrinkom. Posle njih na teren izlaze Nikolas Almagro i Marko Kjudineli.

Prošlogodišnji finalisti, Česi, plasirali su se u četvrtfinale pošto su Tomaš Berdih i Radek Štepank doneli treći bod pobedom u dublu nad Stivom Darsisom i Olivijeom Rohusom. Marin Čilić i Ivo Karlović su na isti način uveli i Hrvatsku u borbu za polufinale.

Jedan od najboljih dublova sveta u sastavu Maheš Bupati i Leander Paes, opravdao je ulogu favorita u duelu sa Rusima Kunjicinom i Gabašvilijem, ali je za očekivati da se višestruki osvajači Dejvis kupa nađu u četvrtfinalu posle nedeljnih mečeva u singlu.

Svetska grupa, prvo kolo:
Španija – Švajcarska 2:1
Francuska – Nemačka 3:0
Rusija – Indija 2:1
Švedska – Argentina 1:2
Hrvatska – Ekvador 3:0
Srbija – SAD 2:1
Belgija – Češka 0:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: