Velika razmena Mevsa i Vizardsa

Ekipe Dalasa i Vašingtona obavile razmenu čak 7 igrača. Glavne zvezde "trejda" Keron Batler, koji se seli u Mevse, i Džoš Hauard koji je novi igrač Vašingtona.

Izvor: B92, ESPN

Nedelja, 14.02.2010.

11:35

Default images

Kako se bliži krajnji rok za razmenu igrača tako je sve više glasina o mogućim razmenama igrača. Do 18.februara ima još nekoliko dana, ali je kao i mnogo puta do sada “okidač” prvi potegao vlasnik Meveriksa, Mark Kjuban.

Kako bi ekipu ojačao pred nastavak sezone, odlučio se za “trejd” kojim je u D.C poslao Džoša Hauarda, Drua Gudena, Kvintona Rosa i Džejmsa Singltona.

U suprotnom pravcu kreću tri igrača: Keron Batler, Brendan Hejvud i Dešon Stivenson.

Dolazak Batlera i Hejvuda donosi na prvom mestu čvrstinu Meveriksima, nešto što su mnogi smatrali kao veliki nedostatak timu koji želi trofej.

Batler, može da igra na više pozicija, ove sezone ubacuje prosečno 17 poena po meču. Možda još važniji deo u ovoj slagalici je Brendan Hejvud. Centar visok 211 cm, ove godine ima dabl-dabl učinak od 11 poena i 10 skokova po meču, i doneće veće "prisustvo" Meveriksa u reketu. S druge strane, nakon pokušaja prošlog leta da potpišu ugovor sa Poljakom Gortatom, u Dalasu sada imaju priliku da pre kraja sezone potpišu novi “dil” sa Hejvudom, i dobiju centra za više sezona:

Nakon ovog trejda smo mnogo,mnogo bolji, nego pre njega” rekao je u svom stilu Mark Kjuban.

Međutim, jasno je da su u Vašingtonu ovom razmenom počeli proces renoviranja tima, koji će pretrpeti drastične promene, ne samo zbog visokih ugovora i slabih rezultata, već i zbog gotovo izvesnog odlaska Arenasa, nakon skandala sa revolverima u svlačionici...

Mnogi smatraju da će ova razmena igrača imati “domino” efekat za ostale timove pred krajnji rok za razmenu igrača, koji ističe u četvrtak.

Prema poverljivim izvorima američkih medija, bliskim NBA ligi i Klivlend Kavalirsima, trejd Stodemajera je “gotova stvar”, dok će neko od klubova sigurno”pokupiti” ugovor Trejsija MekGrejdija vredan 22.5 miliona dolara, a koji ističe na kraju sezone...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: