Del Potro na Davidenka u finalu

Argentinac Huan Martin del Potro igraće protiv Nikolaja Davidenka u finalu završnog Mastersa u Londonu.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2009.

00:20

Default images

Davidenko je u prvom polufinalu pobedio Federera sa 2:1, a Del Potro je do finala došao pobedom nad Šveđaninom Robinom Soderlingom takođe u tri seta – 6:7 (1), 6:3, 7:6 (3), posle dva sata i 11 minuta.

Obojica tenisera poznata su po topovskom servisu i igri baziranoj na snažnim, napadačkim udarcima sa osnovne linije kada preuzmu inicijativu u poenu.

Zbog svega gorenavedenog nije se očekivao veliki broj brejkova, a u prvom setu nije viđen nijedan. Del Potro je imao četiri brejk lopte, od toga tri uzastopne u ranoj fazi meča, ali se Soderling svaki put neodbranjivim servisima izvlaćio iz neugodne situacije.

Taj brejk je odlučio pobednika prvog seta, ali prave borbe nije bilo jer je Del Potro iz nepoznatog razloga potpuno pao – napravio je već na startu dvostruku grešku i imao 2-3 nekontrolisana forhenda. Soderling je to iskoristio i, uz svoju solidnu igru, došao do vođstva u setovima.

Znalo se da će pritisak u nastavku sve više biti na Argentincu što se drugi set bliži kraju. Zbog toga je Del Potru bilo neophodno da napravi brejk što ranije. Nije uspeo na startu, ali nije gubio živce već je u osmom gemu konačno napravio brejk sa nekoliko odličnih udaraca i ubrzo potom odservirao za izjednačenje.

U odlučujućem setu prvi je do osetnije prednosti došao Šveđanin koji je u šestom gemu posle nekoliko sjajnih riterna i jednog odličnog bekhenda napravio brejk i poveo sa 4:2. Ipak, već u narednom gemu Del Potro je vratio izgubljeni servis gem, sa pravovremenim napadima i jednim dobrim riternom.

Teniseri su nakon toga relativno rutinski dobijali svoje servis gemove i ušlo se u taj-brejk. Za razliku od prvog seta, kada je Šveđanin ’dodatni gem’ počeo sa 5:0, ovoga puta je Del Potro bolje počeo.

Argentinac je napravio dva mini brejka, poveo je sa 4:0 i već tada je moglo da se naslčuti ko će biti protivbnik Davidenka. Soderling je kasnije vratio jedan mini-brejk, ali to je bilo sve i Del Potro se plasirao u finale dobivši 13. gem sa 7:3.

U konkurenciji dublova u finalu će se sastati Amerikanci Bob i Majk Brajen protiv Belorusa Maks Mirnog i Izraelca Endija Rama. Braća Brajen su u polufinalu savladali Indijca Maheša Bupatija i Marka Noulsa sa Bahama sa 6:4, 6:4, dok je belorusko-izraelska kombinacija bila bolja od Františeka Čermaka iz Češke i Slovaka Mihala Mertinaka sa 6:4, 7:6 (7:4).

U prvom kolu takmičenja po grupama Mirni i Ram naneli su poraz Bobu i Maku Brajenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: