Politika: Smena Dike Stojanovića

Savetnik predsednika FK Crvena zvezda Stevan Dika Stojanović smenjen je sa te funkcije, prenosi Politika.

Izvor: B92, Politika

Nedelja, 25.10.2009.

23:12

Default images

Kako saznaje Politika, Stojanović je razrešen dužnosti zbog bavljenja menadžerskim poslom, iako je bio stalno zaposlen u fudbalskom klubu Crvena zvezda. Njemu se posebno zamera što je imao posredničku ulogu prilikom letošnje prodaje moskovskom CSKA veoma talentovanog Zvezdinog kadeta Uroša Ćosića, koji je u petak napunio 17 godina.

"Predsednik Lukić sam bira i smenjuje svoje savetnike Ne znam zašto je smenjen Stojanović, ali je to konačna odluka Vladana Lukića" , izjavio je za Politiku Miodrag Antonijević, savetnik predsednika Crvena zvezde za medijska pitanja.

Stojanović je bio golman i kapiten Zvezdine „zlatne generacije”, koja je 1991. godine bila prvak Evrope, a od 2005, kada je za predsednika Zvezde izabran Dragan Stojković, imenovan je za sportskog menadžera crveno-belih. Posle iznenadnog Stojkovićevog povlačenja krajem 2007, počelo je i Stojanovićevo slabljenje uticaja. Nakon ovogodišnjih velikih majskih promena i dolaska na čelo kluba Vladana Lukića, Stojanović je veoma kratko bio član Upravnog odbora, a donedavno i Lukićev savetnik.

Vest o (ne)očekivanoj smeni, Stojanovića je zatekla u Moskvi, baš kada je Ćosić proslavljao rođendan. Stojanović je iz ruske prestonice poručio da sa Crvenom zvezdom ima ugovor o radnom odnosu na još godinu i po dana i da ga niko nije obavestio da je smenjen. U Beograd bi trebalo da se vrati krajem nedelje, kada bi, kako je najavio, na „Marakani” želeo da sazna o čemu se zapravo radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: