Odbojkaši pobedili Finsku

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Finsku 3:0 (25:20, 25:14, 25:22) , u drugoj utakmici druge faze na šampionatu Evrope u Turskoj.

Izvor: B92

Sreda, 09.09.2009.

20:18

Default images

Ekipa Igora Kolakovića izgubila je šansu za plasman u polufinale prvenstva, ali je ovim trijumfom zadržala šanse za plasman na peto mesto koje garantuje direktan plasman na naredni šampionat Evrope koji se 2011. godine održava u Austriji i Češkoj.

Izabranici Igora Kolakovića su protiv Finske pružili mnogo bolju igru od one protiv Rusije. "Orlovi" su bili sigurniji na servisu, igrali su angažovano u polju i čvrsto u bloku.

Odbojkaši Finske su poveli na početku prvog seta sa 3:1, ali su reprezentativci Srbije ubrzo izjednačili posle čega se igralo poen za poen. Finci su do prvog tehničkog odmora stekli dva poena (8:6) i tu prednost održavali uglavnom pošto su dobro probijali protivnički blok.

Nakon toga odbojkaši Srbije su popravili igru u polju i preokrenuli na 20:19, a Vlada Petković je sa dva as servisa osigurao osvajanje prvog seta reprezentaciji Srbije.

U drugom setu odbojkaši Srbije su potpuno dominirali. Na početku seta vodila se izjednačena igra, ali su igrači Srbije ubrzo poveli sa 8:6. Finci su nakon toga "pali", nisu uspevali da organizuju uspešan napad, a kada im je to pošlo za rukom, njihovi protivnici su odlično igrali u polju.

Blokom Ivana Miljkovića Srbija je povela sa 20:10, posle čega je korektor "orlova" prešao na servis i osvojio tri uzatopna poena za 23:10 i nedostižnu prednost u drugom setu.

U trećem setu odbojkaši Srbije su ponovo serijom poena Ivana Miljkovića stekli prednost (13:8), a nakon toga održavali visoku prednost (20:14). Finci su se nakon toga približili na 24:22, a pobednički poen za Srbiju postigao je Saša Starović.

Odbojkaši Srbije u petak od 19 sati igraju poslednju utakmicu Grupe F protiv Holandije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: