Saradnja OKS i Zavoda za sport

Olimpijski komitet Srbije potpisao je protokol o saradnji sa Republičkim zavodom za sport.

Izvor: B92, Beta

Petak, 12.06.2009.

17:06

Default images

RZS će vršiti testiranja srpskih predstavnika na predstojećim Mediteranskim igrama i Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF). Direktor RZS Jasminko Pozderac pojasnio je da će ta institucija vršiti predgled srčanih funkcija sportista i biohemijske analize, ali će se baviti i psihičkim stanjem mladih takmičara.

"Posle dugo vremena sa mladim sportistima će putovati i psiholog kako bi im pomogao da ostvare najbolje rezultate", rekao je Jasminko Pozderac i istakao da je RZS, kome je 2003. godine deo aparature poklonio upravo OKS, sada spreman da da "maksimalan doprinos razvoju sporta".

"Pomoć OKS-a je bila ključna, jer su ljudi iz sporta tada rekli da im je RZS potreban", naglasio je Pozderac i najavio da će RZS sledećeg meseca i zvanično otvoriti renovirani nacionalni trening kamp na Košutnjaku, koji će se prostirati na 45 hektara.

Ugovor je u ime OKS potpisao generalni sekretar Djordje Višacki, koji je, kao i potpredsednik te institucije Žarko Paspalj, izrazio uverenje da je današnji protokol samo početak još bolje saradnje dve organizacije.

Pomoćnik srpskog ministra za omladinu i sport Vojislav Tabački istakao je da je revitalizacija RZS jedan od prioriteta i institucije u kojoj on radi.

"Mladi nama i jesu na prvom mestu, a tek posle slede infrastruktura i kvalitetni takmičarski sport", naveo je Vojislav Tabački.

Mediteranske igre će početi krajem juna, a održaće se u Peskari, dok je EYOF zakazan za jul u Tampereu u Finskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: