Favoriti sigurni u Obrenovcu

Svi favoriti su ispunili očekivanja tokom prvog dana plivačkog mitinga ’NLB Beogradski trofej’ koji se održava u Obrenovcu.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Nedelja, 07.06.2009.

14:14

Default images

Činjnica da se većina plivača nalazi u punom trenažnom procesu, učinila je da prvi dan takmičenja prođe bez nekih spektakularnih rezultata, ali to je bilo i očekivano. Srpski reprezentativci Andreja Basaraba, Miroslava Najdanovski, Nađa Higl i Radovan Siljevski nisu dozvolili nikakva iznenađenja, pobedivši su u svojim disciplinama bez većih problema.

Najviše se istakla Andreja Basaraba koja je bila najbolja i na 100 metara leđno i 200 metara mešovito.

"Sve što smo planirali u ovom periodu smo i ostvarili. Andreju ove godine očekuju četiri jaka takmičenja, pa je potrebno da joj postepeno dižemo formu. Očekujem da će sutra u finalu na 200 metara leđno ostvariti solidan rezultat", rekao je njen trener Marko Đorđević.

Miroslava Najdanovski, koja se nedavno vratila iz Italije, bila je zadovoljna postignutim rezultatom na 50 metara slobodno.

"U Italiji sam radila veoma kvalitetno, ali mislim da će se pravi rezultati videti tek na Svetskom prvenstvu u Rimu, koje mi je najvažnije takmičenje u ovoj godini, ali to nikako ne znači da ću zapostaviti Mediteranske igre i Univerzijadu", istakla je Najdanovska.

Na 200 metara prsno Nađa Higl nije imala pravu konkurenciju. Plivačica ’Tamiša’ je slavila sa skoro pola sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranu takmičarku. Bez prave konkurencije bio je i Radovan Siljevski, koji je 200 metara slobodnim stilom preplivao za 1:54,30 minuta.

"Mislio sam da ću biti nešto brži, ali je naporan rad u proteklom periodu očigledno ostavio tragove. Kada se malo odmorim doći će i bolji rezultati", rekao je Siljevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: