Dubai: Nadal,Federer i Verdasko aut

Najbolje svetski teniser Rafael Nadal odlučio je da ne učestvuje na ATP turniru u Dubaiju, pošto još uvek oseća bolove u kolenu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.02.2009.

20:28

Default images

Nadal je povredio ligamente kolena u finalu turnira u Roterdamu u kome je poražen od Endi Marija. Dvadesetdvogodišnji Španac izjavio je da povreda nije teška ,ali je istakao da ne želi da rizikuje pogoršanje povrede, jer ga čeka meč Dejvis kupa u kome se sastaju reprezentacije Španije i Srbije.

"Veoma sam razočaran što neću učestvovati na turniru u Dubaiju. Lekari su me savetovali da ostanem kod kuće i odmaram se. Povreda kolena nije zabrinjavajuća, ali mi je potrebno da nekoliko dana mirujem. Zamolio bih organizatore i navijače da me razumeju", rekao je Nadal.

Šampion AO je u novembru prošle godine zbog bolova u istom kolenu propustio finale Dejvis kupa, u kome je "crvena furija" savladala reprezentaciju Argentinu, osvojivši 3. titulu u tom takmičenju u poslednjih osam godina.

Španac je potvrdio da će igrati za nacionalnu selekciju protiv Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, a protivnik će mu najverovatnije biti svetski broj tri, Novak Đoković. Mečevi se igraju od 6. do 8. marta u Benidormu.

"Očekujem da se vratim na teren nedelju dana posle početka Dubaija, za meč sa Srbijom u Dejvis kupu. Planiram da nastupim i na turnirima u IndijanVelsu i Majamiju", rekao je Nadal.

Kako stvari stoje još jedan Španac verovatno propušta turniru u Dubaiju, jer se Fernando Verdasko još nije u potpunosti oporavio od povrede levog stopala.

Sa turnira u Dubaiju još ranije se povukao Rožer Federer zbog problema se leđima. Švajcarac će propustiti i meč Dejvis kupa koji njegova zemlja igra sa reprezentacijom SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: