Srbija domaćin EP 2012. godine

Srbija će biti domaćin Evropskog rukometnog prvenstva 2012. godine.

Izvor: B92

Subota, 27.09.2008.

16:00

Default images

Evropska rukometna federacija dodelila je našoj zemlji organizaciju takmičenja, u konkurenciji Nemačke i Francuske. Domaćini takmičenja biće Beograd, Novi Sad, Vršac i Niš. Ženski šampionat Evrope, koji će se održati iste godine, organizovaće Holandija, koja je organizaciju dobila u konkurenciji Nemačke, Ukrajine i Holandije.

Na kongresu učestvuju 42 delegacije nacionalnih saveza, čiji predstavnici su glasali u dva kruga. U prvom krugu Srbija je dobila 22, Francuska 20, a Nemačka 5 glasova, da bi u drugom Srbija pobedila Francusku 26:22.

Domaćin muškog kontinentalnog šampionata 2010. godine biće Austrija.

Pročitajte reakciju generalnog sekretara RSS Božidara Đurkovića. Zadovoljan je i predsednik RSS Velimir Marjanović.

"Nadmetali smo se sa dve velike rukometne sile, Francuske i Nemačke i time je dobijanje organizacije još značajnije. To je dobro za naš rukomet i za Srbiju. Verujem da će naša reprezentacija do tada biti dostojan učesnik prvenstva", rekao je Marjanović agenciji Beta.

Marjanović se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, ministarki Snežani Samardžić Marković, zemljama koje su podržale Srbiju, grupi bivših sovjetskih republika i Nenadu Popoviću jer su dali veliki doprinos da dobijemo organizaciju EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: