GYL: Skandal u Hali Pionir

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2005.

18:37

Default images

Derbi meč 10. kola Goodyear lige, pred oko 1000 gledalaca,  između Partizana i Hemofarma, posle prosečne igre i visoke prednosti koju su igrači Hemofarma imali tokom 39 minuta, ipak je završen i pored opšte tuče skoro svih igrača i po kojeg navijača na terenu.

22 sekunde pre kraja, pri rezultatu 88:75 za Hemofarm, Konli je prenosio loptu preko pola, pratio ga je Tripković koji je napravio prekršaj. Konli je malo agresivnije reagovao na to, a Novica Veličković je krenuo da mu "uzvrati" agresivnost.

Pritrčao je Slavko Stefanović da "izjednači snage", a lakat Veličkovića razbio mu je arkadu. Onda je nastala totalna anarhija na terenu, u kojoj se nije znalo ko koga udara, a svoje "minijature" imali su i Milojević, Joksimivić, Vukosavljević, Šuput, Lončar, kao i pripadnici Žandarmerije, koji su, utisak je, kasnili sa intervencijom.
B92
Desetak minuta kasnije, meč je nastavilo 8 košarkaša na terenu, po 4 na obe strane, svi ostali kažnjeni su zbog upada na teren. Krajnji rezultat bio je 89:78 za Hemofarm (18:23, 19:26, 18:23, 20:16).

Najefikasniji na meču bili su Dejan Milojević sa 18 poena, 10 skokova i 5 ukradenih lopti i Luka Bogdanović sa istim brojem poena. Kod pobednika pet igrača imalo je dvocifren učinak, a najefikasniji bio je Zlatko Bolić sa 17 poena, uz šut sa dva poena 4 od 4.

Partizanu je ovo drugi poraz u sezoni, ali i dalje ima meč manje. Hemofarm je ostvario sedam pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: