Majk uvodi Holifilda u Kuću slavnih

Jedan od najboljih boksera svih vremena Ivander Holifild biće uvršćen u Kuću slavnih na inicijativu svog najvećeg rivala.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

20:44

Default images

Holifild je pet puta osvajao titulu šampiona u teškoj kategoriji i po tome je rekorder.

Dva legendarna boksera su dosta popravila odnos od poznatog duela 1997, koji će se dugo pamtiti po tome što je Tajson dvaput ugrizao protivnika za uvo, zbog čega je diskvalifikovan.

Tajson je iskoristio priliku da se ponovo susretne sa Holifildom i da pomogne u njegovom ulasku u Kuću slavnih.

Bokserska Kuća slavnih u Las Vegasu ima dve kategorije – za stanovnike Nevade i one koji to nisu. Tajson je sam postao član prošle godine u kategoriji stanovnika Nevade.

Holifild će u ući u kategoriji ljudi koji nisu stanovnici Nevade. Pre njega su takvu čast doživeli Džordž Formen i Roberto Duran.

Još mnoge legende boksa će ove godine biti uvršćene u Kuću slavnih, uključujući Sonija Listona, Arčija Mura i Džeka Dempsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: