Hamilton do pobede dva kruga ranije

Luis Hamilton je trijumfovao na Velikoj nagradi Kine, ali već posle 54 kruga, a ne 56, kao što je trebalo, zvanično je objavila Svetska automobilska federacija.

Izvor: JT

Nedelja, 20.04.2014.

13:11

Default images

Razlog za takvu bizarnu odluku je činjenica da je karirana zastavica vozaču Mercedesa na stazi u Šangaju istaknuta prerano, što je on javio svom timu u boksu, ali je nastavio da vozi kao da se ništa nije desilo.

Zbog toga je odlučeno da je trka bila zvanično gotova na kraju 54. kruga, ali to nije donelo nikakva ozbiljnija pomeranja u plasmanu.

Hamilton je u Kini došao do trijumfa u dominantnom stilu, ispred timskog kolege Nika Rozberga i vozača Ferarija Fernanda Alonsa. Najbolju trojicu sledio je dvojac Red Bula, Danijel Rikardo i Sebastijan Fetel, ispred vozača Fors Indije Nika Hilkenberga i Valterija Botasa u Vilijamsu. Među osvajačima bodova našli su se i Kimi Raikonen u Ferariju, vozač Fors Indije Serhio Peres i Danil Kvjat u bolidu ekipe Toro Roso.

Jedina promena u plasmanu odnosi se na 17. i 18. poziciju. Vozač Katerhema Kamui Kobajaši je pretekao Žila Bjankija u borbi za 17. mesto, ali pošto se to preticanje desilo u poslednjem krugu, ono je izbrisano.

Ukoliko iz bilo kog razloga kraj trke bude signaliziran pre nego što vodeći vozač kompletira potreban broj krugova, ili istekne predviđeno vreme, trka će biti zvanično gotova na kraju kruga koji je vodeći vozač kompletirao pre nego što je pokazan kraj trke“, stoji u propisima Svetske automobilske federacije.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 je Velika nagrada Španije na stazi „Katalunja“ 11. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: