Vatromet u Jordanu, šokirao i Liban

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2014. godine u azijskoj grupi doneo je dva velika iznenađenja u režiji Jordana i Libana.

Izvor: AK

Utorak, 11.09.2012.

19:54

Default images

Jordan je šokirao Australiju u Amanu sa 2:1, nakon čega je bukvalno usledio vatromet. Ništa manje šokantna nije ni pobeda Libana nad Iranom od 1:0.

Poraz Irana nije iskoristila Južna Koreja koja je remizirala u Uzbekistanu 2:2, dok je kiks Australije najviše odgovarao Japanu koji je sa 1:0 dobio Irak i skoro obezbedio plasman u Brazil.

Liban je napadao od početka meča, a poveo je kada je kapiten Roda Antar glavom iskoristio centaršut Mohamada Hajdara i postigao gol iz blizine u 28. minutu.

To kao da je probudilo Irance, koji su do kraja poluvremena napadali. Gosti su bili dominantni u drugom poluvremenu, a zamalo su
izjednačili kada je udarac glavom Mohamada Norija u poslednjem času odbranjen sa gol linije.

Nori je imao još jednu dobru šansu za izjednačenje, ali je njegov volej odbranio golman Libana Abas Hasan, koji je imao nekoliko velikih intervencija.
Jordanci, koji su u prethodnoj fazi izbacili Kinu, ali su u junu primili 6 golova u Japanu, poveli su golom Hasana Mahmuda sa bele tačke, a 15 minuta pre kraja trijumf je potvrdio Amer Deb.

"Sokeruz" su uhatili priključak zahvaljujući Arčiju Tompsonu u 85. minutu, ali dalje od toga nisu mogli, a scene koje su usledile na stadionu "Kralj Abdulah" graniče se sa onima koje priređuju osvajači svetskih šampionata.

Kvalifikacije za SP, Azija:

Grupa A:
Uzbekistan - Južna Koreja 2:2
Sung-Jueng 13ag, Tursunov 59 - Kvak 43, Li 57
Liban - Iran 1:0
Antar 28

Tabela: J. Koreja 7, Iran 4, Katar 4, Liban 4, Uzbekistan 2 (Liban 4, ostali po 3 meča, ukupno će svi odigrati po 8)

Grupa B:
Japan - Irak 1:0
Maeda 25
Jordan - Australija 2:1
Fatah 50p, Deb 73 - Tompson 86

Tabela: Japan 10, Jordan 4, Australija 2, Irak 2, Oman 2 (Japan ima 4, a ostali po 3 meča)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: