Daegu: Španovićeva i Kolašinac peti

Ivana Španović i Asmir Kolašinac osvojili su peta mesta na mitingu Svetske serije u južnokorejskom Daeguu.

Izvor: MJ

Četvrtak, 17.05.2012.

17:01

Default images

Španovićeva je posle desetomesečne pauze zabeležila rezultat od 6,36 metara u skoku u dalj.

Srpska reprezentativka isti rezultat je zabeležila na mitingu u Daeguu pre dve godine. 2011. u Južnoj Koreji održano je Svetsko prvenstvo, a srpska atletičarka je morala da odustane od takmičenja jer je na treningu povredila stopalo.

Na semaforu se najpre pojavilo 6,39, a to je daljina identična onoj koju sam ostvarila 2010. na istom mitinhgu. Dobro je s obzorom da sam imala toliku pauzu, ali može bolje i mislim da ću to pokazati na Dijamantskoj ligi u Šangaju u petak“, rekla je Španovićeva.

Lični rekord Ivane Španović u skoku u dalj je 6, 78 metara.

Prvo mesto u ovoj disciplini pripalo je vicešampionki iz Istanbula Džejn Delouč sa 6, 79 metara, druga je bila Karin Mej Melis (6,48), a treća Japanka Okajama (6,45). Mesto ispred Ivane Španović sa 6, 42 metra zauzela je Funami Džimo, koja je četvrta bila i na prošlogodišnjem SP u Daeguu.

Predstavnik Srbije u bacanju kugle Asmir Kolašinac zabeležio je 19, 54 metra u prvoj seriji, zatim je usledio nešto bolji hitac od 19,68 m, međutim zbog slabih daljina u naredne dve serije Kolašinac je napravio dva namerna prestupa.

Kao jedan od razloga loših rezultata reprezentativac Srbije navodi period aklimatizaciju.

Nisam se dobro osećao. Dobili smo samo četiri probna hica. Trebalo je da ostanem napolju da se zagrevam kako bih se što bolje pripremio, jer smo prvi poziv imali 70 minuta pre početka, ali sam pogrešio i opredelio se da sve obavim na stadionu. Klizav krug je osavio traga na svima nama, baš kao i na SP. Nijedan hitac nisam pogodio šakom kako treba, svi su prešli preko prstiju. Ovo mi je prvo takmičenje posle dva meseca, malo sam izgubio osećaj. Pokušaću u Kini da budem što bolji i potom se spremim za nastavak sezone“, kaže Kolašinac.

Prvi u bacanju kugle na mitingu u Daeguu bio je Rajan Vajting sa rezultatom od 21,14 metra, drugi je bio Dilan Armstrong (20, 72), treće mesto pripalo je Adam Nelson (20, 34), dok je četvrto mesto zauzeo Mulabegović (19,70) iz Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: