Prosinečki: Derbi uvek ima značaj

Trener Zvezde Robert Prosinečki rekao je da ’večiti derbi’ nikako ne može imati revijalni karakter, iako su ’crno-beli’ već osvojili petu uzastopnu titulu.

Izvor: MN

Petak, 04.05.2012.

12:55

Default images

142. 'večiti derbi' između Partizana i Crvene zvezde igra se u subotu od 19.30 časova na stadionu u Humskoj 1.

“Idemo u Humsku da odigramo još jednu dobru utakmicu protiv večitog rivala i pokušamo da pobedimo treći put uzastopno. Iako oni pričaju da ova utakmica nema značaj, derbi nikako ne može da bude meč sa revijalnim karakterom."

"Neka oni slave titulu, a nadam se da ćemo mi slaviti pobedu”, rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare na Marakani i dodao da neće biti nikakvih kalkulacija ni u pristupu igri, ni u formaciji jer je derbi, bez obzira na okolnosti, najvažnija utakmica srpskog fudbala.

“Prići ćemo maksimalno ozbiljno. Nema šanse da čuvam neke igrače za Kup zato što je prvenstvo gotovo. Na to nas obavezuju i tradicija i istorija, verujem da će na terenu oba tima želeti samo pobedu”, poručio je Prosinečki.

Za razliku od prethodnih utakmica, trener 'crveno-belih' nije mogao da izdiktira sastav za subotnju utakmicu.

“Imamo trening večeras, a pošto četvorica igrača imaju lakše povrede, moramo da vidimo kakva je situacija sa njima. Ono što je sigurno, Tošić je odradio poslednji trening i trebalo bi da bude u timu”, zaključio je Prosinečki.

Mladi Zvezdin prvotimac Luka Milivojević rekao je da očekuje veliku borbu kao i na prethodna dva derbija, ali da ukoliko 'crveno-beli' uđu dobro u meč, onda pobeda ne bi smela da dođe u pitanje.

“Pokazalo se da najviše zavisi od našeg pristupa. Čak i protiv manjih ekipa, ukoliko ne uđemo dobro u meč, imamo problema. Uveren sam da imamo najbolji tim u ligi i nadam se da ćemo trećom uzastupnom pobedom protiv Partizana to i dokazati”, kazao je on.

Specijalni gosti na konferenciji za novinare bili su Zvezdini pioniri (1999. godište), koji su pre nekoliko dana u Đenovi osvojili međunarodni turnir.

Dečaci koje trenira Cvjetin Blagojević u finalu su savladali Sampdoriju boljim izvođenjem penala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: