Holanđani žele turski recept

Holandski šampion Ajaks zatražio je od Fudbalskog saveza (KNVB) da na ponovljenu utakmici kupa protiv AZ Alkmara dozvoli ulaz ženama i deci.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.01.2012.

13:03

Default images

"Razmotrićemo predlog, ali zahtevamo da Ajaks predstavi plan na koji način su to mislili da ostvare", kaže se u sopštenju KNVB.

Slična situacija dogodila se u septembru prošle godine kada je Fudbalski savez Turske odobrio kažnjenom Fenerbahčeu da umesto pred praznim tribinama utakmicu protiv Manise odigra u prisustvu žena i dece mlađe od 12 godina.

Tribine su bile ispunjene do poslednjeg mesta, a slika sjajne atmosfere bez ijednog incidenta obišla je svet.

Holandski savez nedavno je odlučio da se utakmica osmine finala kupa između Ajaksa i AZ Alkmara ponovi 19. januara pred praznim tribinama.

Taj duel prekinut je 21. decembra pri vođstvu Ajaksa od 1:0, jer je u 36. minutu na teren utrčao navijač i napao golmana gostiju Estebana
Alvarada.

Esteban je srušio navijača na zemlju i nekoliko puta ga udario nogom u telo. Sudija je isključio golmana, a trener gostiju Gertijan Verbek nezadovoljan tom odlukom arbitra povukao ekipu u svlačionicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: