B92: Mažić sudio bez greške

Sudijska komisija FSS procenila je da je arbitar Milorad Mažić bez greške odradio posao na meču Spartak ZV - Partizan (1:2) u 21. kolu JSL.

Izvor: B92

Petak, 15.04.2011.

15:21

Default images

Partizan je do pobede u Subotici stigao posle preokreta, zahvaljujući penalu nad Ilievom u 68. minutu i pogotkom Tomića iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena.

Mažić je dobio prolaznu ocenu i od kontrolora suđenja na tom meču Đorđa Žutića, a u petak je Komisija procenila da nije grešio pa je odbijena primedba Spartaka, saznaje B92.

Sudijska komisija ujedno je odbacila ideju da 140. "večiti" derbi sude arbitri iz inostranstva.

"Komisija je proučila sve navode iz žalbe Spartaka i gledanjem snimka proverila odluke sudije Mažića i pomoćnika koje su apostrofirane. Ustanovili smo da je sudijski tim sve svoje odluke zasnovao na pravilima igre i slobodnom sudijskom uverenju i da je, samim tim, prigovor Spartaka neosnovan", rekao je agenciji Beta član sudijske komisije FSS Staniša Beljin.

Beljin je naveo da sudijska komisija ima puno poverenje u sve sudije i pomoćnike koji se nalaze na listama Super lige i Prve lige Srbije, a
koju je usvojio Izvršni odbor FSS.

"Komisija u potpunosti veruje stručnom nivou i pripremljenosti sudija za suđene utakmica nacionalnog prvenstva i poklanja im puno poverenje, pritom ne prihvatajući ideju da se za pojedine utakmice prvenstva angažuju strane sudije", kazao je Beljin.

On je dodao da sudijska komisija očekuje da će domaće sudije preostale utakmice odsuditi u skladu sa pravilima igra i da ničim neće negativno uticati na regularnost takmičenja.

Prvenstveni derbi Partizan - Crvena zvezda igra se 23. aprila na stadionu u Humskoj ulici. "Crno-beli" trenutno vode na tabeli sa tri boda više od gradskog rivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: