Nastavljena akcija „Šta treniraš?“

U okviru akcije „Šta treniraš?“, u Sportsko-rekreativnom centru „Košutnjak“ predstavljeno je više od 30 najraznovrsnijih sportskih aktivnosti.

Izvor: LB

Nedelja, 20.06.2010.

23:55

Default images

Program „Šta treniraš?“ ima za cilj da pozove, informise i motiviše prvenstveno mlade, ali i sve ostale, da se bave sportom i da shvate važnost rekreacije u svakodnenom životu. Posle Kragujevca i Novog Pazara, Beograd je, po drugi put, grad u kome je otvoreno pitanje „Šta treniraš?”.

Akciju je prošle godine pokrenuo 'Coca-Cola' Sistem, sa organizacijom ADFOR – Dečiji forum, uz podršku Ministartstva omladine i sporta, koje je u realizaciji ovog projekta prepoznalo ideje koje doprinose sprovođenju Strategije razvoja sporta i Strategije za mlade.

Projekat su aktivno podržali Republički zavod za sport, Sportski savez Srbije i nacionalni sportski savezi.

Ministarstvo omladine i sporta od samog početka daje aktivnu podršku projektu „Šta treniraš?“. Strategija razvoja sporta i Strategija za mlade su naši prioriteti, a ovaj program je najbolji praktični primer kako da promovišemo sport kod dece i omladine. U sve akcije „Šta trenirš?“ do sada, nastojali smo se da uključimo vrhunske sportiste, sportske legende i predstavnike mnogobrojnih sportskih saveza Srbije kako bi motivisali mlade da odaberu neki od sportova i da se aktivno ili rekreativno njime bave“, izjavio je pomoćnik ministra omladine i sporta Goran Kreclović.

Coca-Cola Sistem tradicionalno organizuje i podržava sportske manifestacije i pomaže promovisanje zdravog i aktivnog života, sporta, rekreacije, ali i druženja. Izuzetno nam je drago da je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo značaj ovog projekta i da zajedno težimo da aktiviramo mlade i motivišemo ih da se bave sportom i vode računa o svom zdravlju. Sajam sportova koji organizujemo ovde u Košutnjaku četvrti je u nizu akcija „Šta treniraš?“. Prethodna tri održana su u Kragujevcu, Novom Pazaru i u Beogradu, gde je ujedno bio i prvi. Nastavićemo sa ovom akcijom i u drugim gradovima širom Srbije kako bi mlade, ali i sve koji se tako osećaju, uputili u spotrske aktivnosti koje su im dostupne u njihovom gradu “, rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema Milica Stefanović.

U promociji sporta i svakodnevne rekreacije, kao preduslova zdravog života, učestvovao je i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica i Jasminko Pozderac, direktor Republičkog zavoda za sport. Prisutnima su se predstavili rukometaši, jedriličari, biciklisti, skyball i softball savezi, smučari, rvači, streličari, ragbisti i mnogi drugi.

Pored upoznavanja sa različitim sportskim aktivnostima i njihovim karakteristikama, prisutni su bili u prilici i da provere kondiciju i zdravstveno stanje, kao i da čuju savete o ishrani i fizičkim aktivnostima prilagođenim trenutnoj fizičkoj spremnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: