Tipsarević u četvrtfinalu Den Boša

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u Den Bošu pobedom nad Arnoom Klemonom iz Francuske sa 3:6, 6:1, 6:3.

Izvor: JT

Sreda, 16.06.2010.

17:10

Default images

Meč u holandskom gradu bio je tek drugi međusobni okršaj 51. i 87. tenisera sveta, a šest godina mladi Srbin zasluženo je slavio, kao i u prethodnom duelu prošle godine u Mecu.

Tipsarević je u sredu još jednom potvrdio da se polako vraća u nekadašnju formu, koja mu je 2008. donela 33. poziciju na ATP listi.

Posle olako izgubljenog prvog seta naš Dejvis kup reprezentativac je u nastavku zaigrao veoma dobro. Superiorno je dobio drugi, da bi u trećem, posle izjednačene borbe do petog gema, namestio ruku i sasvim preuzeo inicijativu.

Meč je prelomljen kada je Tipsarević brejkom poveo sa 3:2 i potom rutinski sačuvao prednost sigurnim i preciznim servisima. Srbin je trijumfalno okončao duel još jednim osvajanjem poena na protivnički servis, iskoristivši drugu meč loptu posle 106 minuta igre.

Tipsarević će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz meča u kojem igraju drugi nosilac Kipranin Markos Bagdatis i Piter Lučak iz Australije. Protiv Bagdatisa, 27. tenisera sveta, Tipsarević je izgubio oba dosadašnja međusobna duela, dok se sa Lučakom, 88. na ATP listi, do sada nije sastajao.

Turnir u holandskom gradu igra se za nagradni fond od 450.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: