Treba li zabraniti vuvuzele?

Vuvuzela, instrument koji je zaštitni znak Južne Afrike, od početka SP izazvao je brojne polemike među igračima, navijačima i u celokupnoj sportskoj javnosti.

Izvor: B92

Nedelja, 13.06.2010.

12:34

Default images

Zvuk koji proizvode vuvuzele poredi se sa rojem od nekoliko hiljada pčela i uglavnom je utisak da se tako guši uobičajena atmosfera na fudbalskim mečevima.

Šef organizacije SP Deni Džordan rekao je da će zabraniti vuvuzele samo ako za to bude bilo osnova, tj. ako neka od njih u besu završi na terenu ili slično.

Na vuvuzele se žalio i Patris Evra, šef organizacije je i sam priznao da nije baš ljubitelj instrumenta. Žalbe dolaze i od pojedinaca na stadionima, ali i gledalaca kraj malih ekrana, mada Južnoafrikanci ne vide šta nije u redu.

Reakcije na vuvuzele pročitajte u našem tekstu na specijalu posvećenom SP u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: