Do titule pobedom u večitom derbiju

Rukometaši Partizana u nedelju od 18:00 na Banici dočekuju večitog rivala Crvenu zvezdu u meču koji može da odluči pitanje šampiona Srbije.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Nedelja, 24.05.2009.

12:14

Default images

’Crno-belima’ samo pobeda nad Zvezdom omogućava da se dokopaju titule, posle šest dugih godina. "To je utakmica sezone, tu nema dileme. Spremni smo i daćemo 150%. Bez pobe de nad Zvezdom nema ni titule", rekao je reprezentativac Partizana Tomislav Stojković. Partizan će u večitom derbiju biti oslabljen Zorana Martinovića , kapitena Ilije abutovića i Dušana Beočanina.

"Koga nema bez njega se mora. Sigurno da će nam nedostajati, međutim mladi Dimitrijević je nekoliko poslednjih utakmica odigrao dobro, i pokazao da će biti dobar igrač, a na ovakvim ispitima se vidi od čega je igrač sazdan", istakao je golman Partizana.

Igrač Partizana je svestan činjenice da ni ’crveno-beli’ neće biti bez motiva u nedelju.

"Ni sam ne znam kako ali moramo da pobedimo. Njima je trijumf potreban kako bi se plasirali u Kup EHF, a mi hoćemo titulu. Igramo dosta dobro, imali smo peh da izgubimo Kup, ali titulu nećemo dati, jer u suprotnom džaba smo se trudili cele sezone", zaključio je Stojković.
Crvena zvezda je već dva puta poražena ove sezone od ’crno-belih’, a da stvar bude gora oba puta se to desilo na domaćem parketu, prvo u prvenstvu, a potom i u Kupu.

Trener Zvezde Igor Butulija je već najavio da najverovatnije u derbiju neće računati na Stevana Kurbaliju i Filipa Šćepanovića koji su već potpisali za Grashopers.

"Igraćemo našu igru, koju forsiramo od početka prvenstva. Dobili su nas dva puta, drugi put je to bio nesrećan poraz. Oni jure titulu, ali se i kod mojih momaka vidi velika želja da pobede, i pomrse im račune", rekao je Butulija.

Levo krilo Crvene zvezde Miloš Milošević u poslednje vreme ima problema sa kolenom, ali se ipak očekuje da zaigra na predstojećem derbiju.

"Kada se igra protiv Partizana sve muke i bolovi se zaborave. Istina je da sam u poslednje vreme slabije trenirao, a zadnji meč sa Vojvodinom nisam igrao", rekao je Milošević.

Milošević je istakao i da neće biti puštanja rivala, iako se već neko vreme čuju priče na tu temu, jer Partizanu trebaju bodovi u borbi za titulu.

"Ne znam odakle te priče dolaze, i ja sam čuo za njih. Bila bi to najveća sramota da pustimo večitog rivala. Mi igrači to sigurno nećemo dozvoliti, jer znamo za šta i koga se borimo, i koji grb na srcu nosimo. Isto je i sa terenerom Butulijom, verujem da još pamti izgubljenu titulu u ’Pioniru’. Ne znam ko bi normalan na to pristao, pa nema govora o nekom puštanju", bio je jasam Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: