BBC: Hjuz tokom dana preuzima Siti

Izvor: B92

Sreda, 04.06.2008.

11:31

Default images

Dosadašnji menadžer Blekburn Roversa Mark Hjuz trebalo bi da u sredu preuzme Mančester Siti. Hjuz, koji je pre Blekburna predvodio nacionalni tim Velsa, u toku dana će imati završne pregovore sa rukovodstvom kluba iz istočnog Mančestera, posle kojih bi trebalo da bude zvanično postavljen na novu dužnost. Jedinu smetnju, smatraju u upravi "Građana", moglo bi da predstavlja uključenje Čelsija u trku, pošto je klupu londonskog kluba odbio Karlo Ančeloti.

"Mark je fantastičan menadžer, koji je sa Blekburnom ostvario velike uspehe. On je od samog početka bio prvi izbor našeg novog izvršnog direktora Garija Kuka i mislim da će oni biti sjajan tim", rekao je Taksin Šinavatra, vlasnik Sitija i bivši premijer Tajlanda.

Iza Hjuza je odličan period na Ivud Parku, tokom kojeg je dva puta uveo Blekburn u Kup UEFA. Međutim, Velšanin je nagovestio da će morati da napusti mirnu lankaširsku sredinu da bi ispunio ambicije, jer Blekburn više nije u stanju da se finansijski nosi sa najmoćnijim rivalima.

"Kada smo saznali da se Siti interesuje za Marka, pričali smo sa njim i zaključili da je i on zainteresovan. Nevoljno smo odlučili da mu dozvolimo da pregovara sa njima", stoji u saopštenju uprave Roversa.

Uprava Mančester Sitija otpustila je na kraju sezone Svena Jerana Eriksona, koji posle odličnog početka sezone nije uspeo da spreči pad kluba u sredinu tabele.

Navijači su zbog toga žestoko protestovali, svesni da je Erikson odradio ogroman posao i da je na raspolaganju imao značajno promenjenu ekipu, koja se mučila sa nizom dugotrajnih povreda.

Uprkos plasmanu na deveto mesto, Siti će igrati u Kupu UEFA, zahvaljujući fer-plej mestu, koje je Premijer liga dobila. Nasuprot tome, sedmoplasirani Blekburn ne ide ni u jedno evro-takmičenje, iako tri slabije plasirane ekipe igraju u Kupu UEFA (pored Sitija mesto u Evropi obezbedili su osmoplasirani Portsmut kao pobednik FA kupa i jedanaestoplasirani Totenhem kao pobednik Liga kupa).

Mark Hjuz je kao igrač bio legenda velške reprezentacije i Mančester Junajteda, za koji je igrao 13 godina, a nastupao je i za Barselonu, Bajern, Čelsi, Sautempton, Everton i Blekburn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: