Samo bod Arsenalu, siloviti "Pevci"

Izvor: B92

Nedelja, 09.03.2008.

19:36

Default images

Fudbaleri Arsenala imaju samo dva boda prednosti na čelu Premijer lige posle remija bez golova u Viganu. Treći uzastopni meč bez pobede mogao bi da skupo košta Vengerovu ekipu u završnici sezone, jer i Mančester Junajted i Čelsi imaju zaostale mečeve. Pre tog meča odigrane su još dve utakmice 29. kola. Everton je ostvario još jednu pobedu, 1:0 u gostima Sanderlendu, i zadržao četvrto mesto, dok je Totenhemova odlična forma potvrđena trijumfom u lokalnom derbiju sa Vest Hemom – 4:0.

Na lošem terenu JJB stadiona Vigan je bio ravnopravan protivnik Arsenalu, ali se u nekoliko situacija morao osloniti na izvanrednog Krisa Kirlanda. Povremeni golman engleske reprezentacije na najvećem iskušenju bio je na samom startu i pred sâm kraj meča.

Već posle 43 sekunde Adebajor je izašao sâm pred gol domaćina, ali ga je Kirkland zaustavio. U 89. minutu Adebajor je idealno poslužio Fabregasa, ali je Kirkland bio uspešniji 1 na 1.

Vigan je pretio iz kontranapada, a atraktivni udarac Valensije odlično je odbranio Almunija.

Vigan je bodom prestigao Njukasl, popeo se na 13. mesto, ali velika gužva na dnu znači da imaju samo tri boda više od prvog tima u zoni ispadanja.

Arsenal na drugoj strani ima dva boda i meč više od Mančester Junajteda, a osam bodova i dva meča više od Čelsija, s tim što do kraja sezone gostuje na terenima oba najveća rivala.
PA
Endi Džonson je bio jedini strelac na Stadionu svetlosti u 55 minutu meča.

Meč je bio ravnopravan, uz bolje prilike za goste, a najbolju priliku imao je Tim Kejhil, čiji je udarac Stouks skrenuo u stativu.

Najbliži golu domaćin je bio u nadoknadi vremena, kada je udarac Endija Rida zaustavio Tim Hauard.

Dimitar Berbatov je nokautirao Vest Hem na samom startu meča, postigavši dva gola u prvih deset minuta, oba posle centaršuteva Toma Hadlstouna.

Pre toga Vest Hem je mogao da vodi posle velike gužve izazvane novom greškom Pola Robinsona, ali su šansu propustili Ljungberg, Boa Morte, Ešton i Zamora.

Frustrirani Vest Hem ostao je sa deset igrača, pošto je u finišu prvog poluvremena drugi žuti karton dobio Luiš Boa Morte.

U finišu meča domaćin je dovršio posao golovima Žilberta i Benta, čime je Vest Hem vezao tri poraza od po 0:4, posle mečeva sa Liverpulom i Čelsijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: