Edelman: "Arsenal nije na prodaju"

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 22.07.2007.

17:02

Default images

Generalni direktor Arsenala Kit Edelman izjavio je da londonski tim nije na prodaju i tako opovrgao glasine o dolasku još jednog stranog bogataša u engleski fudbal. "To je kraj ove priče. Mislim da su se vlasnici akcija posvetili klubu i da imaju poverenja u njega", izjavio je Edelman.

Britanski mediji su spekulisali da bi Arsenal mogao da preuzme prvi čovek Formule jedan Berni Eklston ili američki milijarder Sten Krenke.

Amerikanac, pored 12 odsto akcija Arsenala, poseduje i košarkaški tim Denver Nagets, hokejašku ekipu Kolorado Evalenš i bejzbol klub Kolorado Repids. Jedan je od vlasnika ekipe američkog fudbala Sent Luis Rems.

"Kružile su priče da Arsenalu treba milijarder koji bi uložio više novca, ali je trener Arsen Venger uvek govorio, u šta veruje i Upravni odbor Arsenala, da fudbalski klub može da se uzda jedino u prihode koje je sam zaradio", dodao je generalni menadžer Arsenala.

Edelman je rekao da strani ulagači nisu toliko cenili klub kao domaći investitori, koji su u Arsenal ulagali više zbog ljubavi nego zbog moguće finansijske dobiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: