Kamperi, Pedja i Vlade...

Leto je vreme za košarkaške kampove. Širom Amerike mnogi profesionalni košarkaši učestvuju u učenju dečaka i devojčica osnovnim košarkaškim veštinama. To čine i Vlade Divac i Predrag Stojaković.

Izvor: Dejan Markoviæ, dopisnik B92 i Milan Pavlica, novinar

Sreda, 28.07.2004.

12:29

Default images

Vlade Divac i Pedja Stojaković uz pomoć organizacije "Grupa 7", i "Dečje fondacije Pedja Stojaković", svakog leta organizuju dvonedeljni košarkaški kamp za decu u Sakramentu. U petoj godini trajanja ovog kampa, jedan od osnivača, Vlade Divac odlazi u Lejkerse, ali i dalje planira da učestvuje u njegovom radu. 

Oko 400 dece nedeljno pohadja naš kamp. Imamo 40 trenera koji nam pomažu u organizaciji, i oko 20 volontera. Kamp traje od 8 ujutro do 4 poslepodne. Igra se košarka, organizovan je ručak i naravno druženje sa mnom i Pedjom“, objašnjava Divac. 

Starosna granica za učešće u kampu je od 9 do 17 godina, a šta takve „lavove“ najviše zanima otkriva Pedja Stojaković.

Klinci žele da znaju koja auta vozimo, koliko mi mindjuša ima karata. Kakvi su nam saigrači, protivnici....deca imaju neke svoje snove koji ih zanimaju...od njih možeš dobiti najiskrenija pitanja i dosta su znatiželjni“,  kaže Pedja Stojaković.
B92
Za ukupnu cenu od 360 dolara, klinci dobijaju i lopte, dresove i fotografiju sa Divcem i Stojakovićem. Divac pominje da bi hteo da sličan kamp osnuje u Evropi.

Naša želja je bila da napravimo nešto što će biti od koristi deci u Sakramentu i deci u Srbiji. Klincima u Americi prenosimo naše znanje, a deci u Srbiji novčana sredstva. Deo prihoda ostaje socijalno ugroženoj deci u Sakramentu. Prošle godine kamp je zaradio oko 200 hiljada dolara, što je za dve nedelje rada fenomenalan rezultat. Nadamo se da ćemo ove godine ponoviti nešto slično“, kaže Vlade Divac.

"Mi istražujemo stanje u Srbiji, šaljemo ljude da ustanove šta kojoj bolničkoj ili školskoj ustanovi treba. Ne dajemo im novac, već im obezbedjujemo opremu
“, dodaje Stojaković.

Pored dečjeg kampa, postoji i trodnevni kamp za odrasle, uglavnom biznismene, koji vole košarku i koji su voljni da izdvoje sredstva u humanitarne svrhe i provedu vreme sa vrhunskim sportistima. Osim košarke, za starije je organizovano i igranje golfa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: