Bogdanović za B92: "Prednost mladih u Evropi je iskustvo"

U nedelju 4. aprila u hali Univerziteta Teksas u San Antoniju, srednjoškolska selekcija SAD igraće protiv najbolje selekcije sveta, sastavljene od igrača ispod 20 godina starosti. Reč je o utakmici Hoop summit, koja se održava pod sponzorstvom Najkija, i koja se održavala svake godine od 1995-2000 kada je usledila pauza od četiri godine. Amerikanci vode rezultatom 4-2 u partijama.

Izvor: Milan Pavlica

Ponedeljak, 29.03.2004.

16:57

Default images

Na ovim utakmicama igrali su mnogi sada veliki igrači NBA lige, Stefon Marberi, Ron Artest, Majk Bibi, Elton Brend, Baron Dejvis, Kevin Garnett i drugi. Od internacionalnih zvezda igrali su Dirk Novicki, Toni Parker, Vladimir Radmanović, Igor Rakočević....Na ovogodišnjem Hoop summit-u igraće Dvajt Hauard, srednjoškolac iz Atlante, koji bi trebalo da bude prvi pik na Draftu 2004. U timu sveta, koje će trenirati Alesandro Gamba i Marin Sedlaček, igraće i prvotimac Crvene zvezde, Luka Bogdanović. U razgovoru sa našim novinarem, Luka je rekao da očekuje jaku utakmicu u San Antoniju.

Sigurno da se fenomenalno osećam povodom poziva, s jedne strane to mi je čast, s druge i obaveza jer treba predstaviti našu košarku na najbolji mogući način. Isto tako to je potvrda dobrog rada u Crvenoj zvezdi sa mladim igračima.
Luka je prošlog leta već igrao u Americi na „Global games“-u, nezvaničnom prvenstvu sveta za mlade igrače.

Sigurno je da će mi to u nekom iskustvu mnogo značiti. Ali oni tamo ipak igraju sa svojim vršnjacima. Mislim da ću sa neke strane imati prednost pošto imam veće iskustvo. Igram već protiv starijih i snažnijih igrača, i sigurno je da će mi ova godina u Zvezdi pomoći da u Americi pokažem šta mogu“.

Nešto slično je rekao i Džeri Vest, menadžer Memfisa, kada je došao u Beograd, da ga oduševljava kada vidi kako se mladi igrači nose sa iskusnijima od sebe.

Zaista nisam znao da je on bio prisutan, ja sam tu vest čuo na vašoj televiziji i sigurno da mi je drago da takvo ime govori prvenstveno o meni, a i o ostalim mladim igračima.
Luka je već odavno postao zanimljiv NBA skautima. On ipak nije siguran da će ove godine izaći na Draft, a na našu konstataciju da postoje glasine da se za njega najviše interesuje Juta, Bogdanović je odgovorio da je čitao o tome ali da ga niko direktno nije kontaktirao. Luku smo pitali šta bi naveo kao svoje prednosti, a šta kao mane, odnosno stvari na kojima mora da radi, ukoliko bi hteo da se preporuči nekom menadžeru NBA ekipe.

Ukoliko bih igrao na poziciji 3 prednost je moja fizička snaga. Atletski imam dosta dobre predispozicije i snažan sam za poziciju 3. Trebalo bih da radim na bekovskoj tehnici pošto već dve godine igram na poziciji 4.

Luka prati utakmice NBA lige uglavnom nedeljom pošto zbog treninga ne može da gleda mečeve koje prenosimo kasno u noć. Omiljeni tim mu je Sakramento, a igrač- Pedja Stojaković. Osim najboljeg šutera Kingsa, Bogdanović voli i Trejsija Megrejdija, ali i ističe da nastoji da izgradi sopstveni imidž i stil igre, a ne da kopira druge. Iako u Zvezdi igra krilnog centra, Bogdanović smatra da bi u NBA morao da igra nešto dalje od koša.

Pozicija 2 ili 3 sigurno, sa nekom mojom visinom i ovakvim predispozicijama, jer jednostavno, pogledajte, u NBA Tim Dankan, Kevin Garnet, Novicki, igraju četvorku – to su sve igrači preko 2m10cm.

Lukin san jeste da jednom zaigra u NBA ligi, ali smatra da je potrebno prvo steći iskustvo u Evropi pa tek onda ići u Ameriku. On ističe da mu je iskustvo koje je stekao u prethodne dve godine u Zvezdi dragoceno. Iako misli da Sakrametno možda igra najlepšu košarku, glavni favorit mu je ekipa mrskih rivala Kingsa iz Los Andjelesa.

Pa, mislim da su Lejkersi opet ove godine bez premca...sad ih je uhvatio neki maler povreda, Karl Meloun, Brajant, Šakil je isto bio nešto povredjen, ali čim se skupe i uhvate neki ritam mislim da će opet oni doći do titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: