Mari: Sreća i olakšanje

Endi Mari je izjavio posle osvajanje titule na US Opena da je presrećan zbog svog prvog Gren slem trofeja i da oseća veliko olakšanje.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2012.

09:00

Default images

Britanac je u finalu savladao Novaka Đokovića u pet setova 7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2.

Mari kaže da je skinuo ogroman teret i pritisak sa sebe jer su ga novinari sve češće pitali kada će osvojiti Gren slem. On je postao prvi Britanac koji je osvojio titulu na jednom od četiri najveća turnira posle 76 godina i Freda Perija.

„Olakšanje je verovatno najbolja reč kojom bih opisao kako se sada osećam. Plakao sam na terenu od sreće. Na trenutak nisam mogao da poverujem šta se dešava jer sam toliko puta bio blizu i nisam uspevao da stignem do titule“. izjavio je šampion Otvorenog prvenstva SAD.

Mari je dobio prva dva seta, ali je Đoković uspeo da se vrati u meč i izjednači na 2:2. Ipak, u odlučujućem setu, Britanac je odmah na početku napravio dva ključna brejka i pobedio.

„Kada sam servirao za meč, pomislio sam da je ovo istorijski momenat za britanski tenis. Mnogo puta ranije, kada sam bio blizu titule, postavljali su mi pitanja u vezi sa tim, a sve češće se to dešavalo posle zlatne medalje na Olimpijskim igrama. Divno je konačno imati trofej u rukama i nadam se da će to inspirisati decu da igraju tenis, ali i ukloniti predrasude da Britanci ne igraju tenis ili nisu dobri u sportu“, rekao je Mari.

Da li biste mogli da uporedite zlatnu medalju na Olimpijskim igrama i Gren slem titulu?

„Potpuno različite stvari. Na Olimpijskim igrama se mnogo toga dešava, mnogo je sportista i kada uđete u finale imate zagarantovanu srebrnu medalju. Ovde sam i dalje sumnjao u sebe i nekoliko minuta pred meč pitao se ’Da li ćeš moći ovo da izdržiš? Biće teško’. Mečevi protiv Novaka uvek bole. Fizički su veoma naporni. Nikada ranije nisam bio u situaciji da podignem pehar, a nekoliko puta sam bio blizu. Sada samo osećam olakšanje“, izjavio je Mari.

Mari je osvajanje titule na US Openu pretekao Rafaela Nadala na ATP listi i sada je treći teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: