Slučaj "Stojković": Od žrtve do krivca

Zajednica Superligaša trebalo bi u sredu da donese odluku o kažnjavanju golmana Partizana Vladimira Stojkovića zbog nesportskog ponašanja na utakmici sa Crvenom zvezdom. Stojkoviću preti novčana kazna, kao i zabrana nastupa na najviše četiri utakmice.

Izvor: Vladimir Ðorðeviæ

Utorak, 26.10.2010.

23:55

Default images

Predsednik Partizana Dragan Đurić za B92 kaže da se radi o nastavku hajke na njihovog golmana, dok urednik Sportskog žurnala, Predrag Sarić, da je krivica na Partizanu.

Od žrtve do krivca. Tako bi se u najkraćem mogao opisati slučaj “Stojković”. Od trenutka kada je prešao u Partizan, bilo mu je prećeno, prvo verbalno, a potom u Đenovi i fizički. Međutim, posle pokazivanja majice sa natpisom “Oprostite mi moju ružnu prošlost”, sve se prekorenulo.

Predsednik Partizana Dragan Đurić ogorčen je na zajednicu superligaša i kaže da Partizan neće sedeti skrštenih ruku.

Verujte da bih ja kao čovek u mojim godinama to isto uradio, možda na grublji način. Zajednica i ljudi u noj koji odlučuju treba malo da stave prst na čelo. Oni umesto da jure vinovnike incidenta u Đenovi i nalogodavce i druge učesnike tog nemilog događaja. Oni sada prebacuju temu na Stojkovića, mi znamo ko to radi“, rekao je Đurić.

Slučaj „Stojković„ se preselio i na reprezentaciju pošto je selektor Vladimir Petrović najavio da će, za svaki slučaj, proveravati još neke golmane.

Trenutno razmišljam da proverim još neke golmane, da bi ih imali za svaki slučaj, da ne bi ostali samo na jednom dobrom golmanu“, rekao je Petrović.

Urednik „Sportskog žurnala“, Predrag Sarić, smatra da Partizan nije smeo da dozvoli svom golmanu gest sa majicom.

Majica kao majica nema nikakvo opravdanje. Partizan bi trebalo da bude kažnjen, samo zbog toga što u uređenom društvu, uređenom sistemu i uređenom klubu kao što je Partizan, predstavnik Srbije u Ligi šampiona, mora da se zna odgovornost za svaki postupak“, rekao je Sarić.

Problem sa majicama u srpskom fudbalu postoji još od ranije. Fudbaleri Crvene zvezde su pre dve godine na teren izašli sa majicama podrške Urošu Mišiću, čime su dali podršku huliganu kome se sudilo za pokušaj ubistva policajca. Fudbaleri Crvene zvezde su tada kažnjeni samo novčano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: