Ekleston: Šumi možda ostane!

Izvor: B92

Petak, 15.09.2006.

11:03

Default images

Vodeći čovek Formule 1 Berni Ekleston dao je senzacionalnu izjavu da bi Mihael Šumaher mogao da vozi za Reno naredne sezone.

Ekleston je u kolumni koju piše za nemački Sport Bild najavio neočekivani obrt samo pet dana od kada je 37-ogodišnji Nemac objavio da se povlači na kraju sezone.

“Ferari je Šumahera naterao da što pre odluči hoće li voziti naredne sezone. Znam da bi ga Reno odmah uzeo za vozača. Imam osećaj da je morao da se izjasni u trenutku kada nije želeo.”

„Sa obzirom na njegove sposobnosti, na fizičku spremnost, ispred njega su najmanje još dve godine u kojima može da se bori za titulu.“


Nemački sportski i ekonomski komentatori nagađaju da je ova Eklestonova izjava zapravo način da pokuša da zadrži Šumahera u F1 jer postoji bojazan da će interesovanje za takmičenje opasti posle njegovog povlačenja.

Ferarijevi inženjeri su u međuvremenu zatražili od šefa Žana Toda da ubedi ŠUmahera da naredne sezone ostane u ekipi bar kao test vozač.

Oni naime ne veruju da Kimi Raikonen ima sposobnost da im pomogne u razvoju novog automobila u meri u kojoj bi to mogao Šumaher.

Doduše, Šumaher je najavio da će ostati u ekipi ali nije jasno u kojoj funkciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: