Petak, 15.09.2006.

11:03

Ekleston: Šumi možda ostane!

Izvor: Reuters

Ekleston: Šumi možda ostane! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 17 godina

Neko rece Schumi u Mercedesu...Malo je verovatno ali moram da priznam da je i meni to proslo kroz glavu...Jedini Mercedes jos nije objavio listu vozaca za sledecu godinu,Nemci su velike patriote, mogao bi da pokaze malom Alonsu, a na kraju krajeva setite se ko je bio Schumi-jev sponzor kada je usao u Jordan pa ono zavrsava sa kim je i poceo...Fina teorija mada ipak je verovatnije da ce se povuci na kraju sezone sa titulom...

Dragan,BGD

pre 17 godina

@Igor
Mozda je taj podatak za tebe novost,ali vec
vise od decenije,svi znaju da je Mihael veoma
upucen u tehnicki deo Formule,to nije nista
novo

@sombrero
Imamo i vanzemaljce.To si ti.Kad budes imao
neki argument,kad osporis neku tezu,javi se.
Ovo nije adekvatan odgovor na moj komentar.

sombrero

pre 17 godina

@Dragan,BGD:
Sve mi je jasno iz te tvoje price, samo mi nije jasno kako si iz nje izostavio najbitnije ucesnike - vanzemaljce!

igor

pre 17 godina

Cini se da dosta komentatora na site-u umjesto znanja pisu emotivne diskurse. Komentatori Speed Chanel-a su cesto spominjali da je jedna od najvecih prednosti Sumahera nad competicijom u njegovoj fantasticnoj suradnji s mehanicarima. Naime, za razliku od vecine vozaca, Sumi se jako dobro razumije u tehnicku stranu vozila i moze mehanicarima i konstruktoru vrlo brzo i vrlo precizno odgovoriti kako bolid reagira nakon svake - i najmanje - promjene na bolidu. Tacno je da on nije jedini izvrstan vozac, ali u ovom aspektu mu nitko nije ravan i to lezi (pored enormnog talenta i "drive-a" uzrok njegove "vladavine" u "cirkusu". Stoga ga i mehanicari zele makar i kao probnog vozaca.

Dragan,BGD

pre 17 godina

Ne znam zasto niste pustili komentar,kad vec
ne prevodite strane tekstove.Probacu da opet
napisem
*
U nekoliko stranih listova se DEMATUJE da je
Sumaher sutnut iz Ferarija.A demantuje se
samo nesto sto ima smisla.Da Sumaher vise
nije POZELJAN u Ferariju,IMA SMISLA.
Alonso je odavno saopstio da je potpisao za
McLaren,odavno su u ferariju poceli da traze
novog vozaca,KIMIJA,koji sigurno ne bi dosao u Ferari da bude rezerva Sumaheru.U tom slucaju bi mu bolje bilo u McLarenu da se sa
Alonsom bori za primat.
U svakom slucaju odavno se zna da Kimi ide u
Ferari,iako Sumaher nista nije rekao.Znaci na
njega nisu racunali za sledecu sezonu.
A Sumaher je rekao kako nije zeleo da se povuce.Zasto se onda povukao? Pa neko ga je
PRITISKAO da se povuce,a taj pritiskivac je
svakako uticajan,cim je Sumaher popustio i
objavio da ide u penziju.Za to vreme,mogao je
da postavi neke uslove,napriner,da se sve ucini da on ponovo osvoji osmu titulu i onda
ce da ode.Posle toga UKIDAJU Renou mas dampere,Alonsa kaznjavaju za pet mesta,i za
prvi slucaj Eklston je rekao da je odluka
pogresna,a za kaznjavanje da je farsa.Pritom
Sumahera ne kaznjavaju u Madjarskoj iako je
dva puta nedozvoljeno pokusao da ostane ispred De la Rose(kasnije je dobo bod,kao Kubica je bio tezi???).
Sve sto sto se dogadjalo ima logike a posto
u Formuli 1 vlada ZAVERA CUTANJA,sad je Sumiju dele komplimenti kaoo "Ferari ne moze bez njega" i slicno tome.
TEZU da bi bez Sumahera Formula bila manje
popularna,izgovaraju oni koji o tome nista ne
znaju,a kad tako nesto kaze neko VAZAN iz
Formule,to je kao neko lepo vaspitanje.
Iz svih POPULARNIH SPORTOVA,odlazili su najveci asovi i taj sport je posle,maltene bio jos popularniji.Cak je i potrebno da se
u Formulu ubace novi mladi vozaci i stvori
nova konkurencija.Za popularnost Formula 1
ne mora da brine.Ovo sa Sumaherom je nacin
kako da se on jos upotrebi u propagandne svrhe.Sugiran sam da ako ove godine prestane da vozi,u toku naredne godine s vremena na
vreme ce se lansirati vesti,kako on i dalje
testita bolide,vozi bolje nego ikad i mozda ce se vratiti u sezoni 2008.Tako je to u sou biznisu.

Diddy

pre 17 godina

Necuveno,pa zar sa ovakvim izjavama Ferari docekuje Kimija?!Pa nije Schuminator jedini koji zna da vozi formulu,ima ih jos talentovanih.Ne razumem zasto se favorizuje samo jedan vozac i zasto se smatra da formula zavisi SAMO od Schuminatora?!Ja licno navijam za jedan tim,ali pratim i ostale vozace,uvek ima pravih osvezenja.

Vidak

pre 17 godina

He drove like a man possessed - some thought by demons. His ruthless ambition provoked condemnation from critics, among them Prost who accused him of caring more about winning than living.
Ayrton Senna

virtualno

pre 17 godina

Veoma mi je drago sto OVAJ napokon napusta F1.Najveca LJIGA u ovom sportu.Ladno se zakuca u coveka kad je frka u zadnjoj trci,a kad njemu to isto urade,trci kao mamuna u boks da ON samara.Ispravlja krivine kao da su njegove i nikom nista.Najgori je od sve dece.

vlada

pre 17 godina

Alonso prelazi u McLaren, to je jasno, Kimi ide u Ferari a Reno ostaje bez zvezde.
Pa ja pitam Radovana, Da li navija za Alonsa ili za Reno? i za koga ce da navija sledece sezone?
Da li za Alonsa u McLarenu?
Da li za Vozaca Renoa? Ma ko to bio.
A za koga ako Sumaher i Alonso budu zajedno vozili u McLarenu?(zapamtite sta sam napisao, ovo za Sumija u McLarenu).
Hvala unapred.

Z,Z

pre 17 godina

E,SAD SAM STVARNO BEZ TEKSTA.PA ZASTO RENO?PONAVLJAM:KO JE SMEO PROSLE GODINE DA KAZE JUVENTUS NAMESTA UTAKMICE???NIKO,SVI PRICALI REGULARNO PRVENSTVO.a SADA MALO DRUGACIJE,NIJE BAS U POTPUNOSTI SVE CISTO.E TO SADA RADI FERARI,POLAKO SVE CE DOCI NA VIDELO,IPAK TO JE ITALIJANSKI TIM,ZNA SE KAKO TO TAMO IDE.

Veliki Brat

pre 17 godina

Inof - Nije "Reno" (ne Renault) pljuvao Šumahera, nije ni Brijatore. Izglupirao se malo Španac i to mu nije trebalo. Odličan je vozač i pošten vozač. Jednog će dana reći samom sebi - šta mi je bilo? Svakom se u životu omakne neka glupost. Ali, Alonso je rekao i da je Šumaher najbolji vozač na svetu, što su ovi naši slavni novinari prećutali. Nisam ja mnogo kivan na Alonsa, nije to tako strašno što je Šumahera malo optužio, malo pohvalio. Njegova izjava glasi "jedan od najnesporskijih vozača...). Neko je izbacio ono "jedan od" i potpuno promenio smisao izjave. Dakle, "Reno" ne može da pljuje, Brijatore nije pljuvao (zabranjeno je na Zapadu pljuvati po podu), tako da je sve moguće. Para vrti gde burgija neće. Mada mislim da, zasad, Eklston samo pušta probne balone i čeka da li će neko na njegov signal odgovoriti. Ne umanjujem ni sposobnost Flafijevu, da iz suve drenovine iscedi vodu. Čovek je čudo. "Nikaj nije bilo da nekak nije bilo, jer šta bi bilo, kad nekak ne bi bilo." (Krleža i njegova "Balada o Petrici Kerempuhu". Život ide dalje, sa Šumijem, ili bez njega.

Bojan RF

pre 17 godina

Ma nek ide sto pre, da gledamo ponovo normalnu formuli, a ne ove namestaljke, muvanja sa gorivom i lizanje ferarija i FIA. Formula treba da bude kao sto je bila u vreme Prosta i Sene, kada se dva vozaca jednog tima krljaju do kraja, a ne ovo licemerije ferarija. Pa sta sada treba Amerikanci, Rusi, Japanci da naprave svoje timove pa da se trkaju? Ili da se uvede da svaki tim ima jednog vozaca pa onda svi za jednog. A posto ima za sada dva vozaca, onda ajde malo da se trkamo i sto pre zaboravimo one kojima je cilj pobeda po bilo kojim sredstvima.

wtf

pre 17 godina

Ja koliko sam shvatio i procitao na netu Sumaher je to odmah demantovao (a vest je inace barem 24 sata stara)...mislim da je spanska sapunica ovaj put u reziji B92?! :)

Steamy

pre 17 godina

U cemu se sastoji trkanje ako cuvas kola? Ne shvatam tu filozofiju! Ili se trkas, i ides uvek sa 100% ili cuvas auto - a to vise nije trkanje.

Pijaže

pre 17 godina

Deki - Pročitaj Frojdovo "Tumačenje snova" i biće ti jasno zašto si sanjao da Šumaher prelazi u "Reno". Da si bio malo precizniji i rekao da li si se posle sna naglo probudio, onda bi to bio - kaže Frojd - mehanizam prirodne odbrane od nekog straha. Ljudi često sanjuju da na njih krene, recimo, zmija, ali se odmah bude i niko u snu još nije doživeo da ga zmija i ujede. Da nije tako, mnogi se iz sna ne ni probudili, prepuklo bi im srce od straha. Ti si se (slutim) uplašio sna, ali hvala Bogu, probudio si se i neka si živ i zdrav. Ne verujem da će Šumaher preći u "Reno" ove godine, zato ga i ne sanjam. A i ako pređe, ostajem miran, jer u "Formili" cenim sve velike vozače (ima ih trojica, iduće dvojica), i to je šteta što ih nema kao nekada, mnogo više. Za kraj: možda ima istine u onome da će Šumaher napraviti godinu dana pauze. Kažem - možda, ali ni u to mnogo ne verujem. Da li se Brijatore i Eklston ovih dana nešto dogovaraju? Možebiti. Reč je o dvojici velikih lisaca. Videćemo. Dotle, ostajemo mirni. Preostale su tri trke i to je ono što me trenutno zanima.

Gabriel

pre 17 godina

Tačno je sve što je Nebojša rekao,ko razume shvatiće. hahaha zamolio bih modelatora da ne "krade" komentare koji nisu uvredljivi nego sasvim obični sa malom dozom ironije.Znači Šumi ostaje,pa da to se i moglo očekivati ni Majkla Džordana nisu pustili da ode tako lako,mi i ne možemo da zamislimo koliki se tu novac okreće,a zna se da je novac najjači narkotik.Sve prolazi samo Ferrari ostaje,voleo bi da vidim Šumije u Renou da vidim kako je to navijati protiv njega.Pozdrav ljubiteljima brzine!!!

Crvena banda

pre 17 godina

@Kimijev deda Steamy
Ko igra za raju
i zanemaruje takt'ku
završ'će karijeru
u nižerazrednom vratniku.
Volim da gledam trke F1 i Rajkonena manje cenim baš zbog toga što mislim da cepa kola. Mora da počne da završava trke!!! Bez toga, nema titule. Zato je, po meni, Alonzo bolji i zato je prošle godine dobio titulu. Jer je brz i pouzdan. Ako neko misli da nije brz, neka mi objasni kako je za tako kratko vreme "obišao" Fizikelu u otkud tolika razlika između njih dvojice u osvojenim bodovima 2005/4/3-će.

inof

pre 17 godina

E ovo je vec preterivanje...daj stvarno prestanite da objavljujete ove vesti!
Pa juce su Renault i Brijatore pljuvali i napadali schumija! Nema sanse, pogotovo ako schumi ipak osvoji titulu, da predje u Ferari!

Dragan,BGD

pre 17 godina

@Nebojsa
Sve je lepo napisano,samo mala ispravka,
serije su brazilsko-meksicke.
@ZA ONE DRUGE KOJI MALO ZNAJU
Ideja da Sumaher predje u Reno,da bude test
vozac Ferarija ili nesto trece je samo odrzavanje temperature do sledece sezone.
Premalo je asova u Foruli 1:Alonso,Kimi,Baton
... i nedostaje rivalstvo.Formuli je potrebna
ZVAKA do iduce sezone,ili dok neki Kubica ili
Olainen,Rosberg,Pike ne zauzmu pozicije i onda ce prestati prica o Sumaheru.Ako Sumaher
ne bude vozio iduce sezone,s vremena na vreme
pojavise se prica,kako se mozda vraca u sred
sezone,ili u 2008. svejedno.Vazno je da se
drzi tenzija,a sapunica je pozeljno da traje
100,200 epizoda.

Kimijev deda Steamy

pre 17 godina

Kimi vozi slicno kao Zil Vilnev - sve ili nista i do krajnjih granica auta i zato ga cene pravi ljubitelji trka, a ne oni koji bi da vozaci odvoze trke u nekakvoj sterilnoj procesiji.

aandjela

pre 17 godina

LJUDI MOJI !!! OVO VISE NIJE NORMALNO !!! KAKO RENO??? PA ZAR NIJE KOVALAINEN U RENOU ??? NECE VALJDA DA GA ZA***U I DA MU KAZU TI SI OPET TEST VOZAC, UZELI SMO ZA PRVOG VOZACA NASEG TRENUTNIO NAJVECEG NEPRIJATELJA !!! INACE KOVALAINEN JE POKAZAO ODLICNE REZULTATE NA TESTIRANJU U SPANIJI U JEREZU, KOJE JE VOZENO U CETVRTAK !!!!

aca

pre 17 godina

ja bih voleo da ode u reno. Kad se promesaju karte, videcemo ko je bolji sledece godine. BTW. svaka mu cast ako u tim godinama bude vozio trke i preganjao sa sa mnogo mladjim vozacima.

aleks

pre 17 godina

@Nebojsa
Upravo tako, majstore. He, he, ajde da nadjemo i zlu macehu(mozda Flavio Briatore) i dobru vilu (mozda Zan Tod) pa da ugodjaj bude kompletan.

neccko

pre 17 godina

I ja mislim da je Kimi los izbor za Ferari.
Mislim da se Kimi odnosi dosta "hladno" prema timu u kome radi, a sto je jos gore, prema svom autu. Istina, bolid je dosta prilagodjen vozacu, ali ipak i vozac mora da se prilagodi prema bolidu, a to Kimi ne radi! On uvek "tera" auto do krajnjih granica kako on hoce, ne vodeci racuna da li auto moze da izdrzi ili ne. Kimi vozi auto po principu "ili ides kako ja hocu, ili neces ni da ides", i onda obicno tako i bude: bolid posustane.
Jednostavano, Kimi je odlican vozac, ali nije vozac za Ferari!
Zivi bili pa videli!

Vojislav

pre 17 godina

Berni Ekleston bi se .... za cent, zato će sve učiniti da "deda" Šumaher ostane u F1 jer je očigledno da Alonso nema pravog rivala u F1. A "deda" ako ima bar malo sportskog treba da se povuče jer do pobede može da dođe jedino posle "nameštaljke" u Monci a možda i u sledećim trkama, ko zna... "Stari su to razbojnici"

Nebojsa

pre 17 godina

Posle kazu da su meksicko-spanske serije uvreda ljudskog intelekta. Sudeci po ovakvim 'dramaticnim obrtima', cela planeta je postala jedna obicna televizijska sapunica. Samo je potrebno da se pojavi Michaeolov davno izgubljeni sin i da se ustanovi da mu Ralf naravno nije pravi brat, a da je Kora sve vreme tajno zaljubljena u Michaela.
Mladi Alonso je u celoj toj prici samo nesrecno zaljubljen u Sumachera, pa je pre par dana reagovao kao i svako drugo normalno stvorenje kada mu se ne uzvrati ljubav...

Nastavak (naravno) sledi

Nebojsa

shecky

pre 17 godina

Oni naime ne veruju da Kimi Raikonen ima sposobnost da im pomogne u razvoju novog automobila u meri u kojoj bi to mogao Šumaher.
......jos jedan razlog zasto je KImi pogresio sto je otisao iz McLarena... Ferrari vara i muva i jos potcenjuje vozaca kojeg ima!!!! Mrzim formulu!

shecky

pre 17 godina

Oni naime ne veruju da Kimi Raikonen ima sposobnost da im pomogne u razvoju novog automobila u meri u kojoj bi to mogao Šumaher.
......jos jedan razlog zasto je KImi pogresio sto je otisao iz McLarena... Ferrari vara i muva i jos potcenjuje vozaca kojeg ima!!!! Mrzim formulu!

Nebojsa

pre 17 godina

Posle kazu da su meksicko-spanske serije uvreda ljudskog intelekta. Sudeci po ovakvim 'dramaticnim obrtima', cela planeta je postala jedna obicna televizijska sapunica. Samo je potrebno da se pojavi Michaeolov davno izgubljeni sin i da se ustanovi da mu Ralf naravno nije pravi brat, a da je Kora sve vreme tajno zaljubljena u Michaela.
Mladi Alonso je u celoj toj prici samo nesrecno zaljubljen u Sumachera, pa je pre par dana reagovao kao i svako drugo normalno stvorenje kada mu se ne uzvrati ljubav...

Nastavak (naravno) sledi

Nebojsa

aca

pre 17 godina

ja bih voleo da ode u reno. Kad se promesaju karte, videcemo ko je bolji sledece godine. BTW. svaka mu cast ako u tim godinama bude vozio trke i preganjao sa sa mnogo mladjim vozacima.

aleks

pre 17 godina

@Nebojsa
Upravo tako, majstore. He, he, ajde da nadjemo i zlu macehu(mozda Flavio Briatore) i dobru vilu (mozda Zan Tod) pa da ugodjaj bude kompletan.

Vojislav

pre 17 godina

Berni Ekleston bi se .... za cent, zato će sve učiniti da "deda" Šumaher ostane u F1 jer je očigledno da Alonso nema pravog rivala u F1. A "deda" ako ima bar malo sportskog treba da se povuče jer do pobede može da dođe jedino posle "nameštaljke" u Monci a možda i u sledećim trkama, ko zna... "Stari su to razbojnici"

neccko

pre 17 godina

I ja mislim da je Kimi los izbor za Ferari.
Mislim da se Kimi odnosi dosta "hladno" prema timu u kome radi, a sto je jos gore, prema svom autu. Istina, bolid je dosta prilagodjen vozacu, ali ipak i vozac mora da se prilagodi prema bolidu, a to Kimi ne radi! On uvek "tera" auto do krajnjih granica kako on hoce, ne vodeci racuna da li auto moze da izdrzi ili ne. Kimi vozi auto po principu "ili ides kako ja hocu, ili neces ni da ides", i onda obicno tako i bude: bolid posustane.
Jednostavano, Kimi je odlican vozac, ali nije vozac za Ferari!
Zivi bili pa videli!

inof

pre 17 godina

E ovo je vec preterivanje...daj stvarno prestanite da objavljujete ove vesti!
Pa juce su Renault i Brijatore pljuvali i napadali schumija! Nema sanse, pogotovo ako schumi ipak osvoji titulu, da predje u Ferari!

Dragan,BGD

pre 17 godina

@Nebojsa
Sve je lepo napisano,samo mala ispravka,
serije su brazilsko-meksicke.
@ZA ONE DRUGE KOJI MALO ZNAJU
Ideja da Sumaher predje u Reno,da bude test
vozac Ferarija ili nesto trece je samo odrzavanje temperature do sledece sezone.
Premalo je asova u Foruli 1:Alonso,Kimi,Baton
... i nedostaje rivalstvo.Formuli je potrebna
ZVAKA do iduce sezone,ili dok neki Kubica ili
Olainen,Rosberg,Pike ne zauzmu pozicije i onda ce prestati prica o Sumaheru.Ako Sumaher
ne bude vozio iduce sezone,s vremena na vreme
pojavise se prica,kako se mozda vraca u sred
sezone,ili u 2008. svejedno.Vazno je da se
drzi tenzija,a sapunica je pozeljno da traje
100,200 epizoda.

Kimijev deda Steamy

pre 17 godina

Kimi vozi slicno kao Zil Vilnev - sve ili nista i do krajnjih granica auta i zato ga cene pravi ljubitelji trka, a ne oni koji bi da vozaci odvoze trke u nekakvoj sterilnoj procesiji.

aandjela

pre 17 godina

LJUDI MOJI !!! OVO VISE NIJE NORMALNO !!! KAKO RENO??? PA ZAR NIJE KOVALAINEN U RENOU ??? NECE VALJDA DA GA ZA***U I DA MU KAZU TI SI OPET TEST VOZAC, UZELI SMO ZA PRVOG VOZACA NASEG TRENUTNIO NAJVECEG NEPRIJATELJA !!! INACE KOVALAINEN JE POKAZAO ODLICNE REZULTATE NA TESTIRANJU U SPANIJI U JEREZU, KOJE JE VOZENO U CETVRTAK !!!!

Crvena banda

pre 17 godina

@Kimijev deda Steamy
Ko igra za raju
i zanemaruje takt'ku
završ'će karijeru
u nižerazrednom vratniku.
Volim da gledam trke F1 i Rajkonena manje cenim baš zbog toga što mislim da cepa kola. Mora da počne da završava trke!!! Bez toga, nema titule. Zato je, po meni, Alonzo bolji i zato je prošle godine dobio titulu. Jer je brz i pouzdan. Ako neko misli da nije brz, neka mi objasni kako je za tako kratko vreme "obišao" Fizikelu u otkud tolika razlika između njih dvojice u osvojenim bodovima 2005/4/3-će.

Gabriel

pre 17 godina

Tačno je sve što je Nebojša rekao,ko razume shvatiće. hahaha zamolio bih modelatora da ne "krade" komentare koji nisu uvredljivi nego sasvim obični sa malom dozom ironije.Znači Šumi ostaje,pa da to se i moglo očekivati ni Majkla Džordana nisu pustili da ode tako lako,mi i ne možemo da zamislimo koliki se tu novac okreće,a zna se da je novac najjači narkotik.Sve prolazi samo Ferrari ostaje,voleo bi da vidim Šumije u Renou da vidim kako je to navijati protiv njega.Pozdrav ljubiteljima brzine!!!

Pijaže

pre 17 godina

Deki - Pročitaj Frojdovo "Tumačenje snova" i biće ti jasno zašto si sanjao da Šumaher prelazi u "Reno". Da si bio malo precizniji i rekao da li si se posle sna naglo probudio, onda bi to bio - kaže Frojd - mehanizam prirodne odbrane od nekog straha. Ljudi često sanjuju da na njih krene, recimo, zmija, ali se odmah bude i niko u snu još nije doživeo da ga zmija i ujede. Da nije tako, mnogi se iz sna ne ni probudili, prepuklo bi im srce od straha. Ti si se (slutim) uplašio sna, ali hvala Bogu, probudio si se i neka si živ i zdrav. Ne verujem da će Šumaher preći u "Reno" ove godine, zato ga i ne sanjam. A i ako pređe, ostajem miran, jer u "Formili" cenim sve velike vozače (ima ih trojica, iduće dvojica), i to je šteta što ih nema kao nekada, mnogo više. Za kraj: možda ima istine u onome da će Šumaher napraviti godinu dana pauze. Kažem - možda, ali ni u to mnogo ne verujem. Da li se Brijatore i Eklston ovih dana nešto dogovaraju? Možebiti. Reč je o dvojici velikih lisaca. Videćemo. Dotle, ostajemo mirni. Preostale su tri trke i to je ono što me trenutno zanima.

Steamy

pre 17 godina

U cemu se sastoji trkanje ako cuvas kola? Ne shvatam tu filozofiju! Ili se trkas, i ides uvek sa 100% ili cuvas auto - a to vise nije trkanje.

wtf

pre 17 godina

Ja koliko sam shvatio i procitao na netu Sumaher je to odmah demantovao (a vest je inace barem 24 sata stara)...mislim da je spanska sapunica ovaj put u reziji B92?! :)

Veliki Brat

pre 17 godina

Inof - Nije "Reno" (ne Renault) pljuvao Šumahera, nije ni Brijatore. Izglupirao se malo Španac i to mu nije trebalo. Odličan je vozač i pošten vozač. Jednog će dana reći samom sebi - šta mi je bilo? Svakom se u životu omakne neka glupost. Ali, Alonso je rekao i da je Šumaher najbolji vozač na svetu, što su ovi naši slavni novinari prećutali. Nisam ja mnogo kivan na Alonsa, nije to tako strašno što je Šumahera malo optužio, malo pohvalio. Njegova izjava glasi "jedan od najnesporskijih vozača...). Neko je izbacio ono "jedan od" i potpuno promenio smisao izjave. Dakle, "Reno" ne može da pljuje, Brijatore nije pljuvao (zabranjeno je na Zapadu pljuvati po podu), tako da je sve moguće. Para vrti gde burgija neće. Mada mislim da, zasad, Eklston samo pušta probne balone i čeka da li će neko na njegov signal odgovoriti. Ne umanjujem ni sposobnost Flafijevu, da iz suve drenovine iscedi vodu. Čovek je čudo. "Nikaj nije bilo da nekak nije bilo, jer šta bi bilo, kad nekak ne bi bilo." (Krleža i njegova "Balada o Petrici Kerempuhu". Život ide dalje, sa Šumijem, ili bez njega.

Bojan RF

pre 17 godina

Ma nek ide sto pre, da gledamo ponovo normalnu formuli, a ne ove namestaljke, muvanja sa gorivom i lizanje ferarija i FIA. Formula treba da bude kao sto je bila u vreme Prosta i Sene, kada se dva vozaca jednog tima krljaju do kraja, a ne ovo licemerije ferarija. Pa sta sada treba Amerikanci, Rusi, Japanci da naprave svoje timove pa da se trkaju? Ili da se uvede da svaki tim ima jednog vozaca pa onda svi za jednog. A posto ima za sada dva vozaca, onda ajde malo da se trkamo i sto pre zaboravimo one kojima je cilj pobeda po bilo kojim sredstvima.

Z,Z

pre 17 godina

E,SAD SAM STVARNO BEZ TEKSTA.PA ZASTO RENO?PONAVLJAM:KO JE SMEO PROSLE GODINE DA KAZE JUVENTUS NAMESTA UTAKMICE???NIKO,SVI PRICALI REGULARNO PRVENSTVO.a SADA MALO DRUGACIJE,NIJE BAS U POTPUNOSTI SVE CISTO.E TO SADA RADI FERARI,POLAKO SVE CE DOCI NA VIDELO,IPAK TO JE ITALIJANSKI TIM,ZNA SE KAKO TO TAMO IDE.

vlada

pre 17 godina

Alonso prelazi u McLaren, to je jasno, Kimi ide u Ferari a Reno ostaje bez zvezde.
Pa ja pitam Radovana, Da li navija za Alonsa ili za Reno? i za koga ce da navija sledece sezone?
Da li za Alonsa u McLarenu?
Da li za Vozaca Renoa? Ma ko to bio.
A za koga ako Sumaher i Alonso budu zajedno vozili u McLarenu?(zapamtite sta sam napisao, ovo za Sumija u McLarenu).
Hvala unapred.

virtualno

pre 17 godina

Veoma mi je drago sto OVAJ napokon napusta F1.Najveca LJIGA u ovom sportu.Ladno se zakuca u coveka kad je frka u zadnjoj trci,a kad njemu to isto urade,trci kao mamuna u boks da ON samara.Ispravlja krivine kao da su njegove i nikom nista.Najgori je od sve dece.

Diddy

pre 17 godina

Necuveno,pa zar sa ovakvim izjavama Ferari docekuje Kimija?!Pa nije Schuminator jedini koji zna da vozi formulu,ima ih jos talentovanih.Ne razumem zasto se favorizuje samo jedan vozac i zasto se smatra da formula zavisi SAMO od Schuminatora?!Ja licno navijam za jedan tim,ali pratim i ostale vozace,uvek ima pravih osvezenja.

Vidak

pre 17 godina

He drove like a man possessed - some thought by demons. His ruthless ambition provoked condemnation from critics, among them Prost who accused him of caring more about winning than living.
Ayrton Senna

Dragan,BGD

pre 17 godina

Ne znam zasto niste pustili komentar,kad vec
ne prevodite strane tekstove.Probacu da opet
napisem
*
U nekoliko stranih listova se DEMATUJE da je
Sumaher sutnut iz Ferarija.A demantuje se
samo nesto sto ima smisla.Da Sumaher vise
nije POZELJAN u Ferariju,IMA SMISLA.
Alonso je odavno saopstio da je potpisao za
McLaren,odavno su u ferariju poceli da traze
novog vozaca,KIMIJA,koji sigurno ne bi dosao u Ferari da bude rezerva Sumaheru.U tom slucaju bi mu bolje bilo u McLarenu da se sa
Alonsom bori za primat.
U svakom slucaju odavno se zna da Kimi ide u
Ferari,iako Sumaher nista nije rekao.Znaci na
njega nisu racunali za sledecu sezonu.
A Sumaher je rekao kako nije zeleo da se povuce.Zasto se onda povukao? Pa neko ga je
PRITISKAO da se povuce,a taj pritiskivac je
svakako uticajan,cim je Sumaher popustio i
objavio da ide u penziju.Za to vreme,mogao je
da postavi neke uslove,napriner,da se sve ucini da on ponovo osvoji osmu titulu i onda
ce da ode.Posle toga UKIDAJU Renou mas dampere,Alonsa kaznjavaju za pet mesta,i za
prvi slucaj Eklston je rekao da je odluka
pogresna,a za kaznjavanje da je farsa.Pritom
Sumahera ne kaznjavaju u Madjarskoj iako je
dva puta nedozvoljeno pokusao da ostane ispred De la Rose(kasnije je dobo bod,kao Kubica je bio tezi???).
Sve sto sto se dogadjalo ima logike a posto
u Formuli 1 vlada ZAVERA CUTANJA,sad je Sumiju dele komplimenti kaoo "Ferari ne moze bez njega" i slicno tome.
TEZU da bi bez Sumahera Formula bila manje
popularna,izgovaraju oni koji o tome nista ne
znaju,a kad tako nesto kaze neko VAZAN iz
Formule,to je kao neko lepo vaspitanje.
Iz svih POPULARNIH SPORTOVA,odlazili su najveci asovi i taj sport je posle,maltene bio jos popularniji.Cak je i potrebno da se
u Formulu ubace novi mladi vozaci i stvori
nova konkurencija.Za popularnost Formula 1
ne mora da brine.Ovo sa Sumaherom je nacin
kako da se on jos upotrebi u propagandne svrhe.Sugiran sam da ako ove godine prestane da vozi,u toku naredne godine s vremena na
vreme ce se lansirati vesti,kako on i dalje
testita bolide,vozi bolje nego ikad i mozda ce se vratiti u sezoni 2008.Tako je to u sou biznisu.

igor

pre 17 godina

Cini se da dosta komentatora na site-u umjesto znanja pisu emotivne diskurse. Komentatori Speed Chanel-a su cesto spominjali da je jedna od najvecih prednosti Sumahera nad competicijom u njegovoj fantasticnoj suradnji s mehanicarima. Naime, za razliku od vecine vozaca, Sumi se jako dobro razumije u tehnicku stranu vozila i moze mehanicarima i konstruktoru vrlo brzo i vrlo precizno odgovoriti kako bolid reagira nakon svake - i najmanje - promjene na bolidu. Tacno je da on nije jedini izvrstan vozac, ali u ovom aspektu mu nitko nije ravan i to lezi (pored enormnog talenta i "drive-a" uzrok njegove "vladavine" u "cirkusu". Stoga ga i mehanicari zele makar i kao probnog vozaca.

sombrero

pre 17 godina

@Dragan,BGD:
Sve mi je jasno iz te tvoje price, samo mi nije jasno kako si iz nje izostavio najbitnije ucesnike - vanzemaljce!

Dragan,BGD

pre 17 godina

@Igor
Mozda je taj podatak za tebe novost,ali vec
vise od decenije,svi znaju da je Mihael veoma
upucen u tehnicki deo Formule,to nije nista
novo

@sombrero
Imamo i vanzemaljce.To si ti.Kad budes imao
neki argument,kad osporis neku tezu,javi se.
Ovo nije adekvatan odgovor na moj komentar.

Igor

pre 17 godina

Neko rece Schumi u Mercedesu...Malo je verovatno ali moram da priznam da je i meni to proslo kroz glavu...Jedini Mercedes jos nije objavio listu vozaca za sledecu godinu,Nemci su velike patriote, mogao bi da pokaze malom Alonsu, a na kraju krajeva setite se ko je bio Schumi-jev sponzor kada je usao u Jordan pa ono zavrsava sa kim je i poceo...Fina teorija mada ipak je verovatnije da ce se povuci na kraju sezone sa titulom...

shecky

pre 17 godina

Oni naime ne veruju da Kimi Raikonen ima sposobnost da im pomogne u razvoju novog automobila u meri u kojoj bi to mogao Šumaher.
......jos jedan razlog zasto je KImi pogresio sto je otisao iz McLarena... Ferrari vara i muva i jos potcenjuje vozaca kojeg ima!!!! Mrzim formulu!

Nebojsa

pre 17 godina

Posle kazu da su meksicko-spanske serije uvreda ljudskog intelekta. Sudeci po ovakvim 'dramaticnim obrtima', cela planeta je postala jedna obicna televizijska sapunica. Samo je potrebno da se pojavi Michaeolov davno izgubljeni sin i da se ustanovi da mu Ralf naravno nije pravi brat, a da je Kora sve vreme tajno zaljubljena u Michaela.
Mladi Alonso je u celoj toj prici samo nesrecno zaljubljen u Sumachera, pa je pre par dana reagovao kao i svako drugo normalno stvorenje kada mu se ne uzvrati ljubav...

Nastavak (naravno) sledi

Nebojsa

aca

pre 17 godina

ja bih voleo da ode u reno. Kad se promesaju karte, videcemo ko je bolji sledece godine. BTW. svaka mu cast ako u tim godinama bude vozio trke i preganjao sa sa mnogo mladjim vozacima.

aleks

pre 17 godina

@Nebojsa
Upravo tako, majstore. He, he, ajde da nadjemo i zlu macehu(mozda Flavio Briatore) i dobru vilu (mozda Zan Tod) pa da ugodjaj bude kompletan.

Vojislav

pre 17 godina

Berni Ekleston bi se .... za cent, zato će sve učiniti da "deda" Šumaher ostane u F1 jer je očigledno da Alonso nema pravog rivala u F1. A "deda" ako ima bar malo sportskog treba da se povuče jer do pobede može da dođe jedino posle "nameštaljke" u Monci a možda i u sledećim trkama, ko zna... "Stari su to razbojnici"

neccko

pre 17 godina

I ja mislim da je Kimi los izbor za Ferari.
Mislim da se Kimi odnosi dosta "hladno" prema timu u kome radi, a sto je jos gore, prema svom autu. Istina, bolid je dosta prilagodjen vozacu, ali ipak i vozac mora da se prilagodi prema bolidu, a to Kimi ne radi! On uvek "tera" auto do krajnjih granica kako on hoce, ne vodeci racuna da li auto moze da izdrzi ili ne. Kimi vozi auto po principu "ili ides kako ja hocu, ili neces ni da ides", i onda obicno tako i bude: bolid posustane.
Jednostavano, Kimi je odlican vozac, ali nije vozac za Ferari!
Zivi bili pa videli!

inof

pre 17 godina

E ovo je vec preterivanje...daj stvarno prestanite da objavljujete ove vesti!
Pa juce su Renault i Brijatore pljuvali i napadali schumija! Nema sanse, pogotovo ako schumi ipak osvoji titulu, da predje u Ferari!

Dragan,BGD

pre 17 godina

@Nebojsa
Sve je lepo napisano,samo mala ispravka,
serije su brazilsko-meksicke.
@ZA ONE DRUGE KOJI MALO ZNAJU
Ideja da Sumaher predje u Reno,da bude test
vozac Ferarija ili nesto trece je samo odrzavanje temperature do sledece sezone.
Premalo je asova u Foruli 1:Alonso,Kimi,Baton
... i nedostaje rivalstvo.Formuli je potrebna
ZVAKA do iduce sezone,ili dok neki Kubica ili
Olainen,Rosberg,Pike ne zauzmu pozicije i onda ce prestati prica o Sumaheru.Ako Sumaher
ne bude vozio iduce sezone,s vremena na vreme
pojavise se prica,kako se mozda vraca u sred
sezone,ili u 2008. svejedno.Vazno je da se
drzi tenzija,a sapunica je pozeljno da traje
100,200 epizoda.

Kimijev deda Steamy

pre 17 godina

Kimi vozi slicno kao Zil Vilnev - sve ili nista i do krajnjih granica auta i zato ga cene pravi ljubitelji trka, a ne oni koji bi da vozaci odvoze trke u nekakvoj sterilnoj procesiji.

aandjela

pre 17 godina

LJUDI MOJI !!! OVO VISE NIJE NORMALNO !!! KAKO RENO??? PA ZAR NIJE KOVALAINEN U RENOU ??? NECE VALJDA DA GA ZA***U I DA MU KAZU TI SI OPET TEST VOZAC, UZELI SMO ZA PRVOG VOZACA NASEG TRENUTNIO NAJVECEG NEPRIJATELJA !!! INACE KOVALAINEN JE POKAZAO ODLICNE REZULTATE NA TESTIRANJU U SPANIJI U JEREZU, KOJE JE VOZENO U CETVRTAK !!!!

Crvena banda

pre 17 godina

@Kimijev deda Steamy
Ko igra za raju
i zanemaruje takt'ku
završ'će karijeru
u nižerazrednom vratniku.
Volim da gledam trke F1 i Rajkonena manje cenim baš zbog toga što mislim da cepa kola. Mora da počne da završava trke!!! Bez toga, nema titule. Zato je, po meni, Alonzo bolji i zato je prošle godine dobio titulu. Jer je brz i pouzdan. Ako neko misli da nije brz, neka mi objasni kako je za tako kratko vreme "obišao" Fizikelu u otkud tolika razlika između njih dvojice u osvojenim bodovima 2005/4/3-će.

Gabriel

pre 17 godina

Tačno je sve što je Nebojša rekao,ko razume shvatiće. hahaha zamolio bih modelatora da ne "krade" komentare koji nisu uvredljivi nego sasvim obični sa malom dozom ironije.Znači Šumi ostaje,pa da to se i moglo očekivati ni Majkla Džordana nisu pustili da ode tako lako,mi i ne možemo da zamislimo koliki se tu novac okreće,a zna se da je novac najjači narkotik.Sve prolazi samo Ferrari ostaje,voleo bi da vidim Šumije u Renou da vidim kako je to navijati protiv njega.Pozdrav ljubiteljima brzine!!!

Pijaže

pre 17 godina

Deki - Pročitaj Frojdovo "Tumačenje snova" i biće ti jasno zašto si sanjao da Šumaher prelazi u "Reno". Da si bio malo precizniji i rekao da li si se posle sna naglo probudio, onda bi to bio - kaže Frojd - mehanizam prirodne odbrane od nekog straha. Ljudi često sanjuju da na njih krene, recimo, zmija, ali se odmah bude i niko u snu još nije doživeo da ga zmija i ujede. Da nije tako, mnogi se iz sna ne ni probudili, prepuklo bi im srce od straha. Ti si se (slutim) uplašio sna, ali hvala Bogu, probudio si se i neka si živ i zdrav. Ne verujem da će Šumaher preći u "Reno" ove godine, zato ga i ne sanjam. A i ako pređe, ostajem miran, jer u "Formili" cenim sve velike vozače (ima ih trojica, iduće dvojica), i to je šteta što ih nema kao nekada, mnogo više. Za kraj: možda ima istine u onome da će Šumaher napraviti godinu dana pauze. Kažem - možda, ali ni u to mnogo ne verujem. Da li se Brijatore i Eklston ovih dana nešto dogovaraju? Možebiti. Reč je o dvojici velikih lisaca. Videćemo. Dotle, ostajemo mirni. Preostale su tri trke i to je ono što me trenutno zanima.

Steamy

pre 17 godina

U cemu se sastoji trkanje ako cuvas kola? Ne shvatam tu filozofiju! Ili se trkas, i ides uvek sa 100% ili cuvas auto - a to vise nije trkanje.

wtf

pre 17 godina

Ja koliko sam shvatio i procitao na netu Sumaher je to odmah demantovao (a vest je inace barem 24 sata stara)...mislim da je spanska sapunica ovaj put u reziji B92?! :)

Veliki Brat

pre 17 godina

Inof - Nije "Reno" (ne Renault) pljuvao Šumahera, nije ni Brijatore. Izglupirao se malo Španac i to mu nije trebalo. Odličan je vozač i pošten vozač. Jednog će dana reći samom sebi - šta mi je bilo? Svakom se u životu omakne neka glupost. Ali, Alonso je rekao i da je Šumaher najbolji vozač na svetu, što su ovi naši slavni novinari prećutali. Nisam ja mnogo kivan na Alonsa, nije to tako strašno što je Šumahera malo optužio, malo pohvalio. Njegova izjava glasi "jedan od najnesporskijih vozača...). Neko je izbacio ono "jedan od" i potpuno promenio smisao izjave. Dakle, "Reno" ne može da pljuje, Brijatore nije pljuvao (zabranjeno je na Zapadu pljuvati po podu), tako da je sve moguće. Para vrti gde burgija neće. Mada mislim da, zasad, Eklston samo pušta probne balone i čeka da li će neko na njegov signal odgovoriti. Ne umanjujem ni sposobnost Flafijevu, da iz suve drenovine iscedi vodu. Čovek je čudo. "Nikaj nije bilo da nekak nije bilo, jer šta bi bilo, kad nekak ne bi bilo." (Krleža i njegova "Balada o Petrici Kerempuhu". Život ide dalje, sa Šumijem, ili bez njega.

Bojan RF

pre 17 godina

Ma nek ide sto pre, da gledamo ponovo normalnu formuli, a ne ove namestaljke, muvanja sa gorivom i lizanje ferarija i FIA. Formula treba da bude kao sto je bila u vreme Prosta i Sene, kada se dva vozaca jednog tima krljaju do kraja, a ne ovo licemerije ferarija. Pa sta sada treba Amerikanci, Rusi, Japanci da naprave svoje timove pa da se trkaju? Ili da se uvede da svaki tim ima jednog vozaca pa onda svi za jednog. A posto ima za sada dva vozaca, onda ajde malo da se trkamo i sto pre zaboravimo one kojima je cilj pobeda po bilo kojim sredstvima.

Z,Z

pre 17 godina

E,SAD SAM STVARNO BEZ TEKSTA.PA ZASTO RENO?PONAVLJAM:KO JE SMEO PROSLE GODINE DA KAZE JUVENTUS NAMESTA UTAKMICE???NIKO,SVI PRICALI REGULARNO PRVENSTVO.a SADA MALO DRUGACIJE,NIJE BAS U POTPUNOSTI SVE CISTO.E TO SADA RADI FERARI,POLAKO SVE CE DOCI NA VIDELO,IPAK TO JE ITALIJANSKI TIM,ZNA SE KAKO TO TAMO IDE.

vlada

pre 17 godina

Alonso prelazi u McLaren, to je jasno, Kimi ide u Ferari a Reno ostaje bez zvezde.
Pa ja pitam Radovana, Da li navija za Alonsa ili za Reno? i za koga ce da navija sledece sezone?
Da li za Alonsa u McLarenu?
Da li za Vozaca Renoa? Ma ko to bio.
A za koga ako Sumaher i Alonso budu zajedno vozili u McLarenu?(zapamtite sta sam napisao, ovo za Sumija u McLarenu).
Hvala unapred.

virtualno

pre 17 godina

Veoma mi je drago sto OVAJ napokon napusta F1.Najveca LJIGA u ovom sportu.Ladno se zakuca u coveka kad je frka u zadnjoj trci,a kad njemu to isto urade,trci kao mamuna u boks da ON samara.Ispravlja krivine kao da su njegove i nikom nista.Najgori je od sve dece.

Diddy

pre 17 godina

Necuveno,pa zar sa ovakvim izjavama Ferari docekuje Kimija?!Pa nije Schuminator jedini koji zna da vozi formulu,ima ih jos talentovanih.Ne razumem zasto se favorizuje samo jedan vozac i zasto se smatra da formula zavisi SAMO od Schuminatora?!Ja licno navijam za jedan tim,ali pratim i ostale vozace,uvek ima pravih osvezenja.

Vidak

pre 17 godina

He drove like a man possessed - some thought by demons. His ruthless ambition provoked condemnation from critics, among them Prost who accused him of caring more about winning than living.
Ayrton Senna

Dragan,BGD

pre 17 godina

Ne znam zasto niste pustili komentar,kad vec
ne prevodite strane tekstove.Probacu da opet
napisem
*
U nekoliko stranih listova se DEMATUJE da je
Sumaher sutnut iz Ferarija.A demantuje se
samo nesto sto ima smisla.Da Sumaher vise
nije POZELJAN u Ferariju,IMA SMISLA.
Alonso je odavno saopstio da je potpisao za
McLaren,odavno su u ferariju poceli da traze
novog vozaca,KIMIJA,koji sigurno ne bi dosao u Ferari da bude rezerva Sumaheru.U tom slucaju bi mu bolje bilo u McLarenu da se sa
Alonsom bori za primat.
U svakom slucaju odavno se zna da Kimi ide u
Ferari,iako Sumaher nista nije rekao.Znaci na
njega nisu racunali za sledecu sezonu.
A Sumaher je rekao kako nije zeleo da se povuce.Zasto se onda povukao? Pa neko ga je
PRITISKAO da se povuce,a taj pritiskivac je
svakako uticajan,cim je Sumaher popustio i
objavio da ide u penziju.Za to vreme,mogao je
da postavi neke uslove,napriner,da se sve ucini da on ponovo osvoji osmu titulu i onda
ce da ode.Posle toga UKIDAJU Renou mas dampere,Alonsa kaznjavaju za pet mesta,i za
prvi slucaj Eklston je rekao da je odluka
pogresna,a za kaznjavanje da je farsa.Pritom
Sumahera ne kaznjavaju u Madjarskoj iako je
dva puta nedozvoljeno pokusao da ostane ispred De la Rose(kasnije je dobo bod,kao Kubica je bio tezi???).
Sve sto sto se dogadjalo ima logike a posto
u Formuli 1 vlada ZAVERA CUTANJA,sad je Sumiju dele komplimenti kaoo "Ferari ne moze bez njega" i slicno tome.
TEZU da bi bez Sumahera Formula bila manje
popularna,izgovaraju oni koji o tome nista ne
znaju,a kad tako nesto kaze neko VAZAN iz
Formule,to je kao neko lepo vaspitanje.
Iz svih POPULARNIH SPORTOVA,odlazili su najveci asovi i taj sport je posle,maltene bio jos popularniji.Cak je i potrebno da se
u Formulu ubace novi mladi vozaci i stvori
nova konkurencija.Za popularnost Formula 1
ne mora da brine.Ovo sa Sumaherom je nacin
kako da se on jos upotrebi u propagandne svrhe.Sugiran sam da ako ove godine prestane da vozi,u toku naredne godine s vremena na
vreme ce se lansirati vesti,kako on i dalje
testita bolide,vozi bolje nego ikad i mozda ce se vratiti u sezoni 2008.Tako je to u sou biznisu.

igor

pre 17 godina

Cini se da dosta komentatora na site-u umjesto znanja pisu emotivne diskurse. Komentatori Speed Chanel-a su cesto spominjali da je jedna od najvecih prednosti Sumahera nad competicijom u njegovoj fantasticnoj suradnji s mehanicarima. Naime, za razliku od vecine vozaca, Sumi se jako dobro razumije u tehnicku stranu vozila i moze mehanicarima i konstruktoru vrlo brzo i vrlo precizno odgovoriti kako bolid reagira nakon svake - i najmanje - promjene na bolidu. Tacno je da on nije jedini izvrstan vozac, ali u ovom aspektu mu nitko nije ravan i to lezi (pored enormnog talenta i "drive-a" uzrok njegove "vladavine" u "cirkusu". Stoga ga i mehanicari zele makar i kao probnog vozaca.

sombrero

pre 17 godina

@Dragan,BGD:
Sve mi je jasno iz te tvoje price, samo mi nije jasno kako si iz nje izostavio najbitnije ucesnike - vanzemaljce!

Dragan,BGD

pre 17 godina

@Igor
Mozda je taj podatak za tebe novost,ali vec
vise od decenije,svi znaju da je Mihael veoma
upucen u tehnicki deo Formule,to nije nista
novo

@sombrero
Imamo i vanzemaljce.To si ti.Kad budes imao
neki argument,kad osporis neku tezu,javi se.
Ovo nije adekvatan odgovor na moj komentar.

Igor

pre 17 godina

Neko rece Schumi u Mercedesu...Malo je verovatno ali moram da priznam da je i meni to proslo kroz glavu...Jedini Mercedes jos nije objavio listu vozaca za sledecu godinu,Nemci su velike patriote, mogao bi da pokaze malom Alonsu, a na kraju krajeva setite se ko je bio Schumi-jev sponzor kada je usao u Jordan pa ono zavrsava sa kim je i poceo...Fina teorija mada ipak je verovatnije da ce se povuci na kraju sezone sa titulom...