17.kolo: Roma - Inter 2:2 (1:0)

Fudbaleri Rome i Intera odigrali su nerešeno 2:2 (1:0) u derbi susretu 17. kola Serije A.

 Pelegrini 17, Manćini 86 - Škrinjar 56, Hakimi 63
  ROM   INT  
  2 : 2  
90+5 Kraj meča!
Susret je završen nerešenim rezultatom 2:2. Po svemu viđenom, najrealniji ishod.

Uzbudljiv meč, četiri gola, još dosta prilika. U svakom slučaju, na "Olimpiku" nije bilo nimalo dosadno.
Gol Manćinija
90' Pet minuta nadoknade
Igraće se pet minuta nadoknade.
89' Izašao Džeko
Edin Džeko je završio meč, na terenu je umesto njega Borha Majoral.
86' Gooooool!
Roma je izjednačila!

Posle centaršuta sa desne strane najviši u skoku bio je Manćini koji je zahvatio loptu glavom i prosledio je u mrežu Intera - 2:2!
85' Pritisak Rome, šansa Manćinija
Veliki pritisak Rome rezultirao je šansom za Manćinija, ali je Handanović odbranio sjajno.
82' Kolarov u igri
Antonio Konte viši dve izmene. Umesto Hakimija, strelca drugog gola uveo je Aleksandra Kolarova, dok je Galjardini zamenio rovitog Artura Vidala.
79' Izmena kod domaćina
Umesto Džordana Veretua na terenu je u timu Rome Brajan Kristante.
78' Mlak udarac Karsdorpa
Roma je pojačala posle primljenog gola. Sada je Karsdorp šutirao sa 14 metara, ali mlako, Handanović je lako uhvatio loptu.
75' Mkhitarijan protestuje
Nezadovoljan je Henrik Mkhitarijan, smatrao je da je bio fauliran prilikom šuta u kaznenom prostoru. Sudija Di Belo smatra da je sve bilo čisto.
73' Izmena u timu Rome
Trener Rome Paolo Fonseka vrši izmenu. Umesto Spinacole na terenu je Bruno Perez.

Foto: Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia
Gol Hakimija
63' Goooooool!
Preokret u Rimu! Strelac je Hakimi, 1:2.

Novi odličan napad gostiju, Hakimi je primio loptu u visini kaznenog prostora iskosa sa desne strane, šutirao sa ivice šesnaesterca levom nogom. Prelep pogodak, lopta se od prečke odbila u zemlju u završila u mrežu Lopeza koji ovog puta nije mogao baš ništa da učini.
Gol Škrinjara
57' Hakimi, ali opet brani Lopez
Silna inicijativa Intera u nastavku meča. Sada je Hakimi utrčao po desnoj strani, šutirao sa desetak metara po zemlji, ali je Lopez i ovo odbranio.
56' Goooooool!
Inter je izjednačio preko Milana Škrinjara!

Korner sa desne strane, Slovak je nadskočio sve i glavom loptu prosledio u mrežu Rome. Zasluženo izjednačenje nero-azura.
52' Čudesna odbrana Lopeza!
Lukaku je protutnjao po levom boku, ušao u kazneni prostor i centrirao u peterac, natrčao je Lautaro Martines, uklizao na loptu, ali je Lopez nogom uspeo da spreči izjednačenje! Sjajna reakcija španskog golmana, ostaje 1:0.
51' Velika prilika za Inter
Inicijativa Intera na startu drugog dela i nova velika šansa. Malo su se, utisak je prekombinovali u kaznenom prostoru Rome, na krajuz, šutirao je Marselo Brozović, ali je izblokiran i od svega samo korner.
48' Počela i jaka kiša
Menjaju se vremenski uslovi na susretu u Rimu. Počela je da pada jaka kiša.
47' Lukaku! Zamalo
Prva prilika u nastavku: Jang je centrirao pred gol, Lukaku je pored Ibanjeza skočio i zahvatio loptu glavom, lopta je za malo otišla kraj leve stative.
46' Počelo je drugo poluvreme
Krenuo je drugi deo meča na "Olimpiku", nema izmena u oba sastava.
45+1 Poluvreme u Rimu
Završeno je prvih 45 minuta na meču u Rimu. Roma ima minimalnu prednost pogotkom Lorenca Pelegrinija u 17. minutu. Inter je imao prilike za bolji rezultat, ali u svakom slučaju nas očekuje dosta uzbuđenja u nastavku.
45'... Sad žuti i za Smolinga
Samo dva minuta kasnije novi duel Smolinga i Lukakua. Ovog puta je Englez zaustavio kontru na nepropisan način i zaradio javnu opomenu.
43' Lukaku "požuteo"
Romelu Lukaku je udario po članku Krisa Smolinga. Posle duela dvojice bivših igrača Mančester junajteda, sudija Di Belo de mašio za džep i Belgijancu je pokazao žuti karton.

Foto: AP Photo/Andrew Medicini
39' Poništen gol Intera
Lukaku je glavom prosledio loptu ka Lautaru Martinesu koji je za malo bio u ofsajdu, Argentinac je pogodio, ali su sudije opravdano poništile gol.
36' Slaba završnica Lautara
Ešli Jang je dobro centrirao sa leve strane, Lautaro Martines je bio u izglednoj poziciji, zahvatio je loptu glavom sa nekih šest-sedam metara, ali je lopta završila visoko preko prečke.
34' Darmijan morao da napusti teren
Povreda Matea Darmijana, defanzivac posle duela sa Karsdorpom nije mogao da nastavi meč. Konte je odlučio da na teren pošalje iskusnog Ešlija Janga.
27' Vidal - neprecizan
Akcija "iz prve" igrača Rome, Hakimi i Vidal su izmenjali dupli pas, Čileanac je šutirao sa 18 metara, ali je loše zahvatio loptu. Moglo je ovo da bude veoma opasno po mrežu Rome.
23' Sjajna odbrana Handanovića
Opet je Roma bila blizu pogotka. Veretu je šutirao sa 20 metara, ali je Handanović uspeo da odlično odbrani i spreči da Rimljani povedu sa 2:0.
Vodeći pogodak Rome
17' Goooooool!
Roma vodi! Lorenco Pelegrini je strelac!

Veretu je sjajno oduzeo loptu Bareli, krenula je kontra, Džeko je dodao loptu Pelegriniju koji je šutirao sa 18 metara. Lopta je na putu ka golu zakačila nogu Bastonija, promenila smer i završila u desnom donjem uglu - 1:0!
13' Velika šansa za Lukakua!
Kakva prilika za goste iz Milana!

Posle kornera, igrači Rome nisu uspeli da otklone opasnost, lopta je došla na peterac do Lukakua koji je zahvatio loptu glavom, ali je Lopez sjajnom intervencijom sprečio pogodak! Lopta je išla pod prečku i nije bilo ofsajda.
12' Pripretio i Lautaro
Dobra akcija igrača Intera po desnoj strani. Lautaro Martines je utrčao u kazneni prostor, šutirao je sa nekih pet metara, ali je Lopez odlilčno intervenisao. Od svega korner.
9' Pokušaj Karsdorpa
Prvi šut u okvir gola uputili su igrači Rome, tačnije Holanđanin Karsdorp. Šutirao je iskosa da desne strane sa nekih desetak metara, ali je Handanović bio na mestu.
5' Miran početak meča
Za sada, bez ozbiljnijh prilika pred oba gola. Oba tima igraju sa tri igrača u odbrani, akcije kreću od zadnjih linija, ali oba tima za sada dobro pokrivaju teren i nema prolaza u završnoj trećini.
1' Utakmica u Rimu je počela
Utakmica je počela, sa centra su krenuli fudbaleri Intera.
Meč počinje za koji trenutak
Sve je spremno za početak susreta na "Olimpiku".
"Nero-azuri" spremni
Sastavi timova
Kolarov na klupi
Odlukom trenera Antonija Kontea, reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov meč počinje kao rezerva.
Bitka za vrh
Reč je o ekipama koje ove sezone imaju šampioske aspiracije, što pokazuju i njihove trenutne pozicije na tabeli.
Vreme je za uzbudljiv susret Serije A
Dva tima u formi, Roma i Inter igraju meč 17. kola Serije A. Nema dileme da nas na "Olimpiku" očekuju velika uzbuđenja.
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Podeli: