Uživo: Spartak Trnava – Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde sastaju se sa Spartakom iz Trnave, u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

 Bakoš 6' - Ben 7', Radonjić 98
  SPA   CZV  
  1 : 2  
Slavlje posle velike pobede

Foto: B92 / PT

Foto: B92 / PT
120+2' KRAAAAAAJ! Zvezda je prošla dalje!
Crvena zvezda ide dalje! Prošli su fudbaleri Crvene zvezde u četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona gde ih čeka Salcburg.
120+1' Promašio je Godal penal!
120' Penal za Spartak!
Nesporazume Rodića i Gobeljića, udarili su protivničkog igrača i sudija je pokazao na belu tačku.
115' Pada Savić
Povredio se posle duela sa protivničkim igračem Vujadin Savić, a posle jednog od duela i Marko Gobeljić
113' Zvezda "krade" vreme
Spartak pokušava da pritisne Zvezdinu zadnju liniju, a igrači crveno-belih ispucavaju, ili iznose i pokušavaju da odu što dalje u polje protivnika da bi "ukrali" vreme.
109' Nervoza kod domaćih
Zvezda sada u situaciji da čuva rezultat jer je golom "presekla" Spartak kod koga se vidi sve veća nervoza i dekoncentracija.
107' Babić ulazi u igru
Milojević pojačava odbranu, Radonjić ide van terena.
106' Počeo je drugi produžetak!
Slavlje fudbalera Zvezde posle gola Radonjića

Foto: B92 / PT
105' KRAJ prvog produžetka
Zvezda je propustila šanse, ali igra mnogo bolje.
103' Gobeljić uprskao veliku šansu!
Gobeljić izlazi sam ispred kaznenog prostora, pokušava da spusti do Bena umesto da sam reši iz dobre situacije za gol i šalje prejaku loptu koju Ben ne može da stigne i propada velika prilika.
99' Ben oboren u 16, Radonjić u novoj šansi!
Ben ulazi u kazneni prostor i pada, sudija ne pokazuje na penal, a u narednom napadu Radonjić sa ivice kaznenog prostora fintira pa šutira po zemlji, ali ne dovoljno jako za 3:1.
98' GOOOOOOOOOOOOOOL! RADOOOOOOOONJIIIIIIIIĆ!
Zvezda vodi 2:1, Ben je maestralno uposlio Radonjića u kaznenom prostoru visokom loptom iz prve, a Radonjić je podigao loptu i dao gol!

Foto: B92 / PT
95' Pavkov probao glavom!
Izgradio je sebi poziciju u kaznenom prostoru Milan Pavkov posle centaršuta i sa pet metara je probao glavom, Čudi mu je odbranio.
93' Spartak oštriji, Zvezda više žutih
Dugo je tokom regularnih 90 minuta Spartak igrao grublje, a imao manje žutih kartona (5:3).
92' Počeo je prvi produžetak!
90+2 Igraće se produžeci!
Sudija je svirao kraj, gledaćemo produžetke u Trnavi.
90+1 Dobra šansa, slobodan udarac za Zvezdu
Ben je gađao drugu stativu, ali Rodić nije mogao da stigne loptu i ona je otišla u gol aut.
90' Bez mnogo prilika, dva minuta nadoknade
82' Borjan spasao Zvezdu!
Savića je preletela lopta i došla do Bakoša od koga se olako odbio Miloš Degenek u duelu. Sreća pa je Milan Borjan bio priseban i odbranio šut po zemlji centarfora Spartaka.
81' Deža vi iz Beograda
Vrlo slična utakmica kao i ona iz Beograda samo što sada Zvezdu i Spartak čekaju produžeci ukoliko ne bude golova.
78' Na stadionu je 18.032 ljudi

Foto: B92 / PT
75' Pavkov ulazi u igru
Nikola Stojiljković ide van.
71' Ben igra odlično
Ben se dobro zagradio ispred kaznenog prostora i iznudio faul. Sam je izveo slobodan udarac, bolje nego Rodić, ali ne dovoljno precizno da ugrozi gol Čudija.
68' Kakva šansa za Zvezdu, stativa Stojiljkovića!
Ben je prosledio loptu na bok za Radonjića koji je utrčao u kazneni prostor i šutirao. Odbranio je Čudi, a lopta se odbila Stojiljkoviću koji je pogodio stativu iz odbitka. Zvezdi je falilo sreće za gol.
66' Sjajan dribling Bena, žuti Totu, Rodić previsoko
Prebacio je Ben loptom Tota na tridesetak metara od gola, ovaj ga je sustigao i uklizao i dobio žuti karton. Rodić je šutirao "nebu pod oblake" iz slobodnog udarca.
64' Niko ne rizikuje
I jedna i druga ekipa su svesne uloga i opasnosti ako srljaju i pogreše. Zato i jedni i drugi igraju oprezno i bez šansi u prvih 20 minuta nastavka.
60' Kontra Zvezde, Stojiljković zamalo kratak
Radonjić je povukao kontru, protivnik mu je s leđa uklizao i samo prosledio loptu napred do Stojiljkovića. Napadač Zvezde i golman Spartaka su potrčali ka lopti, nešto brži je bio Čudi, dok se Nikola okliznuo i startovao na Čudija, te dobio žuti karton.
55' Otvorilo se
Spartak je počeo da napada i to otvara prostor i igračima Zvezde da rašire igru i probiju zadnju liniju odbrane rivala.
Saigrači oko Bena

Foto: B92 / PT
51' Bezobraan lakat Slobode, Ben se onesvestio
Veoma prljav potez Slobode, obojica su trčali ka lopti s tim što je igrač Spartaka podigao lakat i nakratko onesvestio krilnog fudbalera Zvezde. Sudija je bio na nekoliko metara odatle i nije kaznio Slobodu ni žutim kartonom.
48' Degenek prekida kontru
Držao je Bakoš na leđima Miloša Degeneka, u situaciji u kojoj je mogao loptu dobijenu sa sredine da prosledi na krilo, ali je štoper Zvezde odlično iskontrolisao i izbio mu loptu.
47' Zvezda sada napadati na boljoj strani terena

Foto: B92 / PT
46' Počelo je drugo poluvreme u Trnavi
Posed "fifti-fifti", Zvezda više šutirala
Ovo su trenutni rezultati na ostalim utakmicama
45' POLUVREME
Zvezda je nešto više pokazala u prvom delu igre, ali je Spartak iznenadio ranim golom. Sreća po naš tim je što se vrlo brzo vratio pa je već u narednom napadu u 7. minutu poravnao na 1:1.
45' Grešak greši
Grešak šutira sa 20 metara nakon što mu se lopta odbila, ali to loše čini, pa Borjan nije morao da reaguje, lopta je otišla visoko iznad gola.
41' Pokušaj Jovančića
Duga lopta posle faula Godala u kazneni prostor, čiste je Spartakovi igrači, šutira Jovančić i biva izblokiran.
40' Defanziva
Već kada fudbaleri Zvezde dođu do centra igrališta sa loptom, svi igrači domaće ekipe su na svojoj polovini i do tridesetak metara ispred gola.
35' Bakošu karton zbog laktanja
Spartak u 35 minuta igra vrlo oštro i na granici bezobraznog. Jedan takav start je bio i Bakošov kada je skočio sa Vujadinom Savićem. Štoper Zvezde je zbog lakta Bakoša dobio povez na glavi da bi se zaustavilo krvarenje.
Gol Spartaka - Bakoš
Gol Zvezde - Ben
30' Zvezda na strpljenje, Spartak "na prepad"
Otprilike tako izgleda prvih pola sata igre. Vidi se da je Zvezda kvalitetniji sastav koji pokušava da strpljivo organizuje svoje napade, dok Spartak pokušava da svaki aut ili prekid pretvori u iznenađenje i uhvati Savića i drugove iz odbrane "na spavanju".
28' Ben dobio žuti zbog prigovora
Lepa finta Bena koji prolazi do kaznenog prostora i negoduje jer ne dobija korner pa mu sudija iz Holandije daje žuti karton.
27' Odlični Radonjić!
Radonjić je odsečen prilično dobro u prvih dvadesetak minuta igre. Ušao je u situaciju jedan na jedan koju obično voli, izdriblao čuvara i šutirao sa osam metara iskosa. Čudi mu je odbranio i Zvezda je dobila korner.
Koreografija Spartakovih navijača
22' Rada centrira, opasno pred golom
Rada je centrirao u kazneni prostor Zvezde, lopta je izbijena i na nju je natrčao igrač Spartaka, šutirao je nezgodno ali je Stojiljković glavom skrenuo loptu u korner. Borjan bi bio na mukama da je šut prošao.
20' Slavlje igrača Zvezde

Foto: B92 / PT
17' Maj geri Godala na Simiću!
Žestok start Godala na Veljku Simiću. Vezista Zvezde je krenuo u kontru i imao mnogo prostora i nijednog defanzivca ispred sebe. Nogu je podigao Boris Godal i udario ga direktno. Sudija iz Holandije mu je pokazao samo žuti karton.
15' Opao tempo
Opao je malo tempo meča u poslednjih pet minuta, što je začinjeno prekidima bilo za izvođenje auta ili za izvođenje faula. Igrači Zvezde su agresivni, Stojković izlazi visoko i crveno-beli koji su večeras u teget kombinaciji očito žele novi gol.

Foto B92 / PT
10' Spartak čeka kontre i odlično ih igra
Zvezdu je primljeni gol trgnuo pa je u prethodnih nekoliko minuta ona bolji tim. Ima loptu, ali je jasno koliko je Spartak opasan iz kontri koje igra odlično. Oba gola su crveno-beli primili iz kontranapada.
7' GOOOOOOOOL! BEEEEEEEEN 1:1!
Zvezda se ekspresno vraća! Stojiljković je fantastično centrirao sa desnog krila Ben je bio najbliži lopti i Zvezda odmah uspeva da se vrati u egal. Baš poput prethodnog meča kada je istu stvar uradio Spartak.
6' GOOOOOOOL! Spartak vodi!
Bakoš se dobro ubacio u kazneni prostor i sa oko pet, šest metara glavom zakucao loptu u mrežu Borjana posle dodavanja Kadleca sa leve strane. Kadlec je imao previše prostora i lako je namestio gol.
5' Pet minuta između dva kaznena prostora
Nijedna od ekipa u prvih pet minuta ne uspeva da odigra dobar napad. Zvezdi će to biti još i teže jer napada ka polovini koja je loša.
"Delije" glasne od prvog minuta
2' Slobodan udarac za Trnavu
Prvi pokušaj da se približi kaznenom prostoru Zvezde, Spartak je imao iz slobodnog udarca, lopta je išla previsoko i opasnosti pred golom Borjana nije bilo.
1' Počela je utakmica odluke za Zvezdu!
Sa centra su krenuli fudbaleri Spartaka.
Atmosfera pre početaka, stadion daleko od punog

Foto: B92 / PT

Foto: B92 / PT

Foto: B92 / PT
Sastavi ekipa:
Zvezda (4-2-3-1): Borjan – Savić, Degenek, Stojković, Rodić – Krstičić, Jovančić – Ben, Simić, Radonjić – Stojiljković. Trener Vladan Milojević.

Spartak (4-5-1): Čadi – Tot, Godal, Kadlec, Conka – Grešak, Sloboda, Grendel, Jirka, Rada – Bakoš. Trener: Radoslav Latal.

Stadion: Siti arena, Trnava
Kapacitet: 19.200
Glavni sudija: Serdar Gozibujuk (Holandija)
Pomoćnici: Dejvi Gusens (Holandija)
Bas fan Dongen (Holandija)
Džeroen Manšot (Holandija)

Možda vas zanima

Podeli: