NLB: Poraz Zvezde, Bosni opstanak

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Bosne u Sarajevu sa 68:67 u poslednjem, 26. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 20.03.2010.

22:04

Default images

U samoj završnici Pašalić je pogodio dva penala za vođstvo, a Radivojević je promašio trojku za trijumf gostiju. Najbolji kod ’crveno-belih’ bio je Oliver Stević sa 18 poena i 10 skokova, Kešelj je ubacio 9, a Radosavljević, Radivojević i Kikanović po 8. Zvezda završava takmičenje na desetom mestu sa skorom 11-15, a Bosna je trijumfom obezbedila opstanak.

U pobedničkom timu najzapaženiji je bio Suad Šehović sa 18 poena (5sk.), Žarko Rakočević dao je 14, a bivši Zvezdin igrač Milan Milošević ubacio je 10.

Tokom većeg dela meča ’crveno-beli’ su bili u vođstvu, a na poluvremenu je posle trojke Radosavljevića i bacanja Bjelica bilo +7 (38:31). Najveću prednost Zvezda je imala posle polaganja Kikanovića (44:31), a Zvezda je suficit od 10-ak poena čuvala sve do finiša treće deonice.

Tada su se Kojadinović i Rakočević razigrali, a posle trojke Šehovića Bosna je povela sa 59:58 na nešto više od sedam minuta do kraja. Od tog trenutka igralo se uglavnom po principu ’koš za koš’, a u neizvesnoj završnici Bosna je na već opisani način stigla do trijumfa i opstanka u ligi - na 15-ak sekundi do kraja Pašalić je pogodio oba penala, a Radivojević promašio trojku za pobedu.

Bosna: Šehović 18, Kojadinović 6, Milošević 10, Rakočević 14, Pašalić 7, Bajić, Buza, Đurasović 4, Čamxić, Radonjić, Jovanović 9, Sarajlija.
Crvena zvezda: Kešelj 9, Radosavljević 8, Radivojević 8, Bakić 3, Stević 18, Kikanović 8, Rondović, Nedović, Bjelica 7, Štimac 6, Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: