Zvezda deklasirala Helios u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Helios u Pioniru rezultatom 102:71, u 23. kolu NLB šampionata.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

21:15

Default images

Zvezda je od samog početka pred svega nekoliko stotina gledalaca zaigrala odlično. ’Prednost ’crveno-belih’ rasla je do najvećih 46 razlike koliko je bilo početkom poslednje četvrtine (96:50), a gosti su serijom trojki u finišu ublažili poraz. Ekipa Aleksandra Trifunovića je ovom pobedom prekinula seriju od pet neuspeha u svim takmičenjima.

’Crveno-beli’ sada u NLB ligi imaju deset pobeda i tri poraza više, i dele deveto mesto na tabeli sa Radničkim.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica koji je meč završio sa 29 poena (5-8 za dva, 4-5 za tri, 7-7 penali), devet skokova, pet ukradenih lopti, tri asistencije, pet iznuđenih faulova i indeksom korisnosti 44. Odličnu podršku Bjelica je imao u Marku Kešelju i Vladimiru Štimcu koji su postigli po 19 poena, i Filipu Videnoviu koji je završio sa 11 poena.

U sastav Zvezde se posle nekoliko mečeva vratio oporavljeni Boris Bakić, a Aleksandar Trifunović veliku minutažu pružio je Lazaru Radosavljeviću i Nikoli Rondoviću.

’Crveno-beli’ su dobili prvih 10 minuta sa 29:13, i već tada je bilo jasno da će Helios doživeti debakl u Pioniru. Prednost domaćina je u nastavku meča rasla, pa je početkom poslednje deonice bilo pomenutih 96:50.

U narednom kolu Zvezda gostuje Hemofarmu u Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: