NLB: Novi poraz Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Cedevite u Zagrebu 88;74, u šestom kolu regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 07.11.2009.

18:13

Default images

Ekipa Ace Petrovića je tokom druge deonice u nekoliko navrata vodila sa devet poena prednosti, ali je domaćin, predvođen odličnom igrom Andrije Žižića i Damjana Rudeža, u drugom delu lako preokrenuo i pobedio. Filip Videnov postigao je 19, a kapiten Tadija Dragićević 18 poena u sastavu Zvezde. Sa druge strane, Žižić je postigao čak 30, a Rudež 26 poena.

Zvezda se nakon šest odigranih utakmica nalazi u izuzetnoj lošoj poziciji pošto ima čak pet poraza i samo jedan trijumf.

Zvezda je odlično otvorila meč u Zagrebu i već u četvrtom minutu posle trojke Videnova vodila je 9:2. Domaći su prednost Zvezde sustigli do kraja prve denoce (18:18), ali Zvezda ponovo napravila razliku u drugoj.

Ipak, tim Ace Patrovića ni ovaj put nije tadržao stečeno, pa je domaćin na poluvremenu gubio sa samo dva poena (41:39).

U drugom poluvremenu potpuno su se razligrali Andrija Žižić i Damjan Rudež, i zahvaljujući seriji njihovih poena Cedevita je preokrenula rezultat. Pred poslednjih deset minuta bilo je 63:58 za domaćina, a meč je rešen šest minuta pre kraja kada je Cedevita trojkom Rudeža prvi put povela sa plus deset (70:60).

U narednom kolu Zvezda će pokušati da dođe do druge pobede u šampionatu kada dočekuje ekipu Širokog u Pioniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: