Zvezda rutinski sa Bosnom

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Bosnu ASA BHT rezultatom 100:87 (22:28, 30:14, 27:24, 21:21), u 7. kolu NLB lige.

Izvor: B92

Subota, 08.11.2008.

21:01

Default images

Šestu pobedu u sedam kola regionalnog takmičenja Zvezda je ostvarila prilično rutinski, prelomivši meč u drugoj četvrtini. U domaćoj ekipi, koja je nastupila bez Robertsa, Pešić je ravnomerno rasporedio vreme i učinak igrača, pa je Milošević bio najefikasniji sa 14 poena, a šest igrača je bilo dvocifreno. U sarajevskoj ekipi Ikonić je postigao 25 poena (6 trojki), a Ivanović 22 poena uz 5 ukradenih lopti.

Posle čestih promena u vođstvu tokom prve četvrtine Bosna je u poslednjem minutu napravila seriju 8-2, uz dve trojke Ikonića.

Zvezda u prva tri i po minuta drugog perioda nije primila ni poen, a dva minuta pred poluvreme serijom 10-0 crveno-beli stvaraju prednost od deset poena, koliko su odneli na odmor.

Celo prvo poluvreme Pešić je igrao i bez Štimca, koji je odigrao gotovo sve vreme u nastavku igre.

Bosna sredinom treće četvrtine prilazi na 61:62, ali koš uz ličnu Miloševića odbija goste, posle čega se razlika ubrzo vratila na dvocifren nivo.

U poslednjih deset minuta Zvezda je ponela +13 posle dve vezane trojke Borisa Bakića.

Bosna je u tri navrata stigla do minus osam, dok Zvezda, što je kuriozitet, nijednom nije prebacila 13 razlike, iako je čak sedam puta imala upravo toliku prednost.

Utakmicu u Pioniru pratilo je oko dve i po hiljade navijača, među kojima su upadljivi bili i fudbaleri Crvene zvezde, koji su posle trijumfa nad Vojvodinom došli da podrže svoje kolege iz košarkaškog kluba.

U sledećoj rundi igra se večiti derbi Partizana i Zvezde, dve srpske ekipe koje od početka sezone vode u regionalnom takmičenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: