Kajri krio od Lebrona, ali ko će prvi odlučiti?

Jedna jedina rečenica izgovorena u petak mogla bi da promeni kompletnu sliku na Istoku NBA sledeće sezone.

Izvor: MLJ

Subota, 22.07.2017.

19:00

Kajri krio od Lebrona, ali ko će prvi odlučiti?
Getty images

Parafrazirano, izjava "Hoću trejd, neću više da igram sa Lebronom Džejmsom" drugog najboljeg igrača Klivlend Kavalirsa Kajrija Irvinga, moglo bi da izazove mnogo veće posledice po čitavu franšizu iz Ohaja.

Jedna od tih posledica je i drugi odlazak Lebrona Džejmsa koji sa Kavsima ima potpisan ugovor na još godinu dana.

Posle informacije koju je u petak preneo Brajan Vindhorst iz ESPN da je Kajri Irving tražio trejd od menadžmenta Kavalirsa, pokrenuo je lavinu nagađanja šta je dovelo do takvog zahteva, gde bi Kajri mogao da ide, da li je to saopštio prvo saigračima i Džejmsu pre uprave... Isti izvor prenosi i da je pre uprave tima za odluku o trejdu znalo nekoliko saigrača, ali ne i "Kralj" Džejms.

Samom Lebronu je odluku saopštio menadžment ekipe i on je bio šokiran jer ne zna šta je dovelo do nje. Kajri je svoj zahtev predočio upravi pre nedelju dana sa obrazloženjem da ne želi više da bude u senci Lebrona Džejmsa sa kojim je osvojio šampionski prsten jer nije "prva violina" Kavalirsa.
Getty images
Postavlja se i pitanje, koliko pozadina događaja ide daleko? Pre nešto više od mesec dana takođe je bilo glasina da je Irving tražio trejd jer je hteo da igra sa Džimijem Batlerom u Čikago Bulsima.

Batler je u međuvremenu trejdovan u Minesotu, pa su prema svežim informacijama Minesota Timbervulvsi, San Antonio, Njujork Niksi i Majami Hit navodno bili na stolu kao želje plejmejkera Kavsa.

U utorak su se pojavile informacije i da je Lebronov agent Rič Pol generalnom menadžeru Lejkersa Robu Pelinki poručio : "Pričaćemo" i uz to dodao da mu je drago što Lejkersi pažljivo postupaju sa svojim novcem za plate igrača. Mada je u kontekstu razgovora bio Kentavius Koldvel Poup, ljudi koji prate američku košarku su u onom drugom delu izjave koji se tiče "pažljivog postupanja s novcem" pretpostavili da Lejkersi novac sada čuvaju za Džejmsa.
Getty images
Vojanrovski je ove nedelje rekao da su Lejkersi od dolaska Medžika Džonsona i Roba Pelinke radili na tome da franšizu učine zanimljivom "Kralju".

"Od trenutka kada su dobili posao, počeli su to da rade, Njihov posao i jeste da učine Lejkerse privlačnom destinacijom za sve najbolje i najveće slobodne agente u igri, a Lebron Džejms će sledeće godine biti ubedljivo najveće takvo ime", rekao je nedavno Vojnarovski.

Potres u Kavalirsima mogao bi da bude mnogo dublji iako ništa nije nagoveštavalo ovaj epilog.

Kavsi ne mogu da trejduju Lebrona jer u svom ugovoru ima klauzulu kojom može da stavi "veto" na bilo koji trejd koji mu klub predloži. S druge strane, za Kajrija ima nekoliko varijanti. Ako bi otišao u Sparse opet bi se se možda našao u senci, ali ovog puta Kavaja Lenarda, Minesota već ima Kar Entoni Taunsa, Endrua Viginsa kao mlade zvezde i Džimija Batlera kao ol star kalibar igrača.

Niksi bi mogli da trejduju Karmela Entonija, ali bi verovatno tražili još jednog ili dva igrača, glasine su da su Kavsi već razgovarali i sa Derikom Rouzom,dok u slučaju Majamija nije poznato koga bi Hit mogao da ponudi u zamenu za Irvinga.

Bilo kako bilo, u svetlu novih događaja, ako se ništa ne desi, to bi na okupljanju ekipe Kavsa pred ozbiljne pripreme u septembru moglo da stvori "čudnu" atmosferu pa će se čitava situacija do tada najveroatnije raščivijati. Ono što deluje kao vrlo verovatno – velika trojka se rastaje, a do kraja sledeće sezone "velika trojka" možda ostane samo Kevin Lav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: