Da li će Džejms Harden biti MVP?

Bek Hjustona Džejms Harden neverovatnom partijom u meču sa Sakramentom pokazao je zašto ga mnogi vide kao dobitnika nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Izvor: SO

Četvrtak, 02.04.2015.

10:35

Default images
Beta/AP

Harden je Kingsima ubacio rekord karijere sa 51 poenom – za dva poena šutirao je 8-16, za tri 8-9, a sa linije penala 11-13.

Uz to je upisao 8 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte, doduše uz 7 izgubljenih.

“On pronazali način da naš tim učini boljim svaki put kad je na terenu. Toliko je vešt, može da poentira na mnogo različitih načina. Definitivno ga je zabavno gledati“, kaže Trevor Ariza.

Trener ’Raketa’ Kevin Mekhejl posebno je bio oduševljen Hardenovom preciznošću u šutu.

“Pogoditi osam od devet trojki veoma je teško. Teško je i kada si sâm, a kamoli na utakmici“, rekao je Mekhejl.

Harden je postao prvi igrač u istoriji Rokitsa koji je ubacio 50 ili više poena barem dve utakmice u sezoni. Prethodno je to učinio 19. marta, kada je u meču sa Denverom dao tačno 50 poena.

Duel sa Kingsima bio je 33. u kojem je Harden postigao najmanje 30 poena, a deveti sa najmanje 40 ove sezone – po tim paramaterima 25-godišnji momak iz Los Anđelesa najbolji je u ligi. Hjuston je zahvaljujući Hardenu došao do 51. pobede u sezoni i sada sa Memfisom deli drugo mesto na Zapadu. I to bez Dvajta Hauarda.

“Ne menjam svoj način igre u zavisnosti od toga da li je Hauard na parketu. Ako se ukaže prilika za napad, iskoristim je. Ako ne, pokušam da asistiram, da nađem slobodnog saigrača“, objasnio je ’Brada’

Harden trenutno deli prvo mesto na listi strelaca sa Raselom Vestbrukom – obojica u proseku ubacuju 27,6 poena.

Uz njih, najozbiljniji kandidati za najkorisnijeg igrača lige jesu Stef Kari i Lebron Džejms, a mnogi u trku uključuju i pleja Losa Anđeles Klipersa Krisa Pola, kao i prvu zvezdu Pelikansa Entonija Dejvisa.

“Težak je to izbor – nekoliko momaka igra stvarno fantastično. Harden, Ras, Stef, Lebron“, kaže Dejvis i posle pauze od nekoliko sekundi dodaje:

“Moram da se opredelim za Džejmsa Hardena, igra ’ludački’. Mi svaki san razgovaramo o njemu – dugo nije imao pomoć Hauard, a ipak je uspevao da se takmiči i da pobeđuje za Hjuston“.

Džejms Harden proveo je dve godine na Arizona Stejtu pre nego što je na draftu 2009. godinr biran kao treći pik Oklahoma Siti Tandera. Tri sezone proveo je tamo, dobio je i nagradu za najboljeg šestog igrača lige, a onda je prelaskom u Teksas postao trostruki Ol-star igrač i jedan od najboljih košarkaša u NBA.

Da li i dovoljno dobar za MVP nagradu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: