Pobede Sansa i Raptorsa

U nedelju je odigrano šest mečeva NBA. Srpski igrači imali su slobodan dan. Toronto je savladao Majami 107:96, dok je Finiks bio nolji od Detroita 104:86.

Izvor: AK

Ponedeljak, 17.11.2008.

09:47

Default images

Kris Boš postigao je 27 poena za Raptorse, dok je Džermejn O'Nil, pored 11 poena, zabeležio čak 18 skokova. Dvejn Vejd je bio najbolji u redovima Majamija, sa 29 poena i osam asistencija. U pobedi Sansa nad Pistonsima najbolji je bio Amare Stodemajer sa 29 poena i 11 skokova, dok je Ričard Hamilton postigao 19 koševa za Detroit.

Najzanimljiviji je bio meč između Dalasa i Njujork Niksa, pošto su Maveriksi slavili 124:114 tek posle produžetka.Tim Maveriksa od poraza spasio je sjajni Dirk Novicki, koji je dao 39 poena, uz 15 skokova. Odličan je bio i Džoš Hauard sa 31 poenom i 14 skokova. Zek Rendolf je sa 27 poena i 18 skokova briljirao u timu Niksa, dok je solidan doprinos dao i Kventin Ričardson, sa 17 poena i osam skokova.

Novicki je postigao sedam od ukupno 12 poena Dalasa u produžetku, i tako doneo zasluženu pobedu Dalasu, koji je u produžetku "oduvao" Nikse 12:2, pošto su u završnici regularnog toka nadoknadili deficit od sedam poena.

Veliku pomoć timu doneo je i Džoš Hauard, koji je sa 31 poenom bio među najzaslužnijima što su Maveriksi, koji su bili u zaostatku gotovo tokom čitavog meča, uspeli da izbore produžetak, u kojem nisu Niksima dozvolili da dođu do koša iz igre.

Toronto Raptorsi su, posle dva poraza, uspeli da dođu i do pete pobede u sezoni tako što su savladali Majami Hit 107:96.

Raptorsi su bili bolji u skokovima od Hita 52-35, a Džermejn O'Nil je sa 18 skokova zabeležio najefikasniji učinak u tom segmentu igre od 18. novembra 2005, kada je bio igrač Pejsersa.

Igra oba tima je do pred kraj treće četvrtine bila izjednačena, ali su Raptorsi u završnici uspeli da potpuno zatvore napad Majamija, i postignu 15 poena, naspram svega dva koša Majamija u prvih sedam minuta poslednje četvrtine.

"Ovo je bio jedan od onih mečeva gde je bitno da se doda gas u završnici. Ovoga puta to je njima pošlo za rukom, mi nismo imali sreće", izjavio je Dvejn Vejd posle meča.

Hoze Kalderon je zbog povrede noge morao da propusti meč, i menjao ga je Vil Solomon, koji je zabeležio 15 poena i 11 asistencija. Kalderon, koji je drugi po broju asistencija u ligi (prosečno devet po meču), povredio se u sredu na meču sa Filadelfijom.

Rezultati svih mečeva odigranih u nedelju:

Finiks Sans- Detroit Pistons 104:86
Toronto Raptors- Majami Hit 107:96
Orlando Medžik- Šarlot Bobkets 90:85
Dalas Maveriks- Njujork Niks 124:114
Denver Nagets- Minesota Timbervulfs 90:84
San Antonio Spars- Sakramento Kings 90:88

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: