Vujošević: "Evropski Partizan"

Izvor: B92

Sreda, 19.03.2008.

23:12

Default images

Košarkaši Partizana pobedili su grčki Panatinaikos 82:73, i tako se plasirali u četvrtfinale Evrolige. Posle meča, trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je presrećan zbog uspeha, i dodao da ovo nije kraj Partizana ove sezone.

„Posle utakmice nije lako naći reči. Presrećan sam. Ušli smo u osam, postali smo evropski Partizan iako je nekom drugom bilo suđeno... Nadam se da je ovo veliki podstrek srpskoj košarci. Hvala igračima na velikom radu i navijačima. Čini mi se da atmosfera nikada nije bila bolja. Ovom pobedom nismo iscrpli ambicije, igraćemo do kraja 100 posto“, rekao je trener „crno-belih“.

„Žao mi je što je ispao Panatinaikos, pre svega zbog Željka, ali mi smo prijatelji samo dok ne počne utakmica. Mislim da bi svi oni koji su „znali“ da ćemo prodati utakmicu morali da se postide. Niti su oni ljudi koji kupuju, niti smo mi oni koji prodaju. Postoje dve vrste ljudi, oni koji cuvaju obraz i oni koji čuvaju zadnjicu. Mi smo definitivno u ovoj prvoj grupi“, dodao je Vujošević.

Palasio je odigrao sjajan meč.

„Mi se trudimo da pažljivo selektiramo igrače, nekada to dobro uradimo, nekada ne. Ja ne poznajem dobro američku košarku, ali imam ljude kojima verujem. On je dobar igrač, imao je dugu pauzu i sada se vidi koliko vredi“, završio je Vujošević.

Žaljko Obradović čestitao je protivniku zasluženu pobedu.

„Želim da čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Znali smo da nas čeka teška utakmica, igrali smo tri puta, i znali smo da su digli formu. Mogli smo da dobijemo ali smo imali nekoliko ishitrenih šuteva. Čestitam Partizanu i želim im sve najbolje u četvrtfinalu.“

Obradović se zahvalio i publici na sjajnom dočeku.

„Hvala publici na onakvom dočeku. Nije ni čudo što cela Evropa priča o atmosferi u Pioniru“, rekao je Obradović.

Trofejni stručnjak osvrnuo se i na probleme koje ima njegov tim.

„Imamo problem na četvorci. Zbog toga igramo sa četiri niža igrača. Nemam šta da zamerim igračima, izgubili smo od odličnog Partizana. Igrali su bolje i zasluženo idu dalje. Sigurno da se ne osećam dobro, ali ovo je samo jedna utakmica, ima vremena za dublju analizu. Partizan igra celu Evroligu dobro, a sam plasaman u Top 16 bio je uspeh za njih“, završio je Obradvić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: