Veličković: Šta želim u 2018? Da se Partizan bori za trofeje

Za košarkašima Partizana je loša godina, ne prva. Navijači 'crno-belih' nadaju se da će ova godina doneti boljitak, a sa tim se slaže i kapiten Novica Veličković.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.01.2018.

12:00

Veličković: Šta želim u 2018? Da se Partizan bori za trofeje
StarSport

“Ono što želim u ovoj godini jeste da bude dobra godina u smislu borba za trofeje, kao proizvodnja domaćih mladih igrača. Takođe, da se Partizan vrati na svoje mesto gde treba da bude, što svi mi želimo u klubu. Želim i njima sve najbolje kao i sebi. Meni je Partizan mnogo dao i mnogo mi znači“, rekao je Novica u razgovoru za B92.

Kao osamnaestogodišnjak igrao je u Evroligi i bio velika nada. Posle Reala, Bamberga, Mege i Tranzonspora, Novica se 2016. vratio u svoj Partizan a nada se boljoj sezoni ove godine.

Nekada su njega učili Dejan Milojević, Petar Božić, a sada je on uzor mladim igračima.

Svojim radom, trudom i požrtvovanjem za svaku loptu, odavno je stekao epitet lider ekipe. Kako kaže, postoje mlađi igrači koji mogu da preuzmu tu ulogu, ali to se stiče godinama.
StarSport
"Biti vođa nije nimalo lak posao, ima mnogo tereta. Pokušavam da im pokažem put kojim treba da idu, način na koji moraju da se bore. Mislim da se svaki lider ili momak koji je igrao u Partizanu borio. Govorim im da moraju da svaku utakmicu da igraju maksimalno, da ne biraju nikad protivnika, da makar igrali protiv poslednjeplasiranog ili prvog na tabeli, oni moraju da daju sve od sebe. Sam odnos prema košarci ili prema grbu mora da bude na maksimalnom nivou. Sigurno je da ima par igrača koji mogu da preuzmu tu ulogu, ali oni moraju da imaju dosta sportske pozitivne drskosti. Taj momenat preuzimanja uloge nosi mnogo toga, to se rađa. Svi igrači su godinama gradili te uloge".

Novi trener Partizana je otišao iz kluba kao igrač neposredno pre dolaska Novice Veličkovića. Sarađivali su zajedno u Megi, kao i Partizanu prošle sezone, a kapiten crno-belih veruje u uspehe s novim trenerom.

"Došao je novi trener, sigurno mu nije nimalo lako u periodu kad imamo mnogo utakmica. Prihvatamo nove informacije i svaki dan radimo na tome da poboljšamo našu igru i da će se ti rezultati videti uskoro. Znam trenera odavno, znam način na koji razmislja, koliko je posvećen košarci i koliko mu košarka znači. Siguran sam da će nam ta pozitivna atmosfera dosta dobrog da donese“.

Partizan večeras od 17 časova dočekuje ekipu Zadra u 15. kolu ABA lige. Sara Milićević (@SaraMilicevic23)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: