Blagojević: "Pružićemo maksimum"

Fudbaleri Partizana i ove godine propustili su priliku da se plasiraju u Ligu šampiona. Ipak, navijači "crno-belih" još uvek mogu da se nadaju da će gledati utakmice Lige šampiona u Beogradu, ali rukometne. Šampiona Srbije početkom septembra očekuju kvalifikacioni mečevi za najelitnije evropsko klupsko takmičenje, a o osvojim očekivanjima i dosadašnjim pipremema za B92 govori trener ekipe Saša Bošković.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 25.08.2009.

13:12

Default images

Cilj u domaćem prvenstvu je isti, doći do novog trofeja, cilj u Evropi je obezbediti plasman u grupnu fazu takmičenja Lige šampiona. Rukometaši Partizana počeli su pripreme pre mesec dana i svi su usmereni ka onome što ih očekuje za dve nedelje, a to je kvalifikacioni turnir za najelitnije evropsko klupsko takmičenje. U letnjem prelaznom roku, "crno-beli" su dobili trojicu novih mladih igrača, a tim je napustio iskusni Nenad Radosavljević. Trener Saša Bošković kaže da je zadovoljan kako su se nova pojačanja uklopila i da ekipa tempira formu za početak septembra i utakmice sa austrijskim Bregencom i norveškim Filingenom.

"Za sada sve ide kako treba. Mali Kostadinović je došao iz Niša, Babić je došao iz Novog Sada i taj period prilagođavanja je prošao, očekujem od njih značajan doprinos u igri Partizana. Odlazak Radosavljevića je veliki hendikep, ali tu je Tubić i ostali koji će pokušati da nadomeste njegov odlazak. Prioritet nam je da odigramo što bolje u Norveškoj pa ako budemo uspeli da se kvalifikujemo to bi bio veliki uspeh ne samo za Partizan već za ceo srpski rukomet", rekao je Bošković.
www.rkpartizan.com
Od 4. do 6. septembra, Partizan igra kvalifikacione mečeve za Ligu šampiona u Norveškoj sa domaćim Filingenom i austrijskim Bregencom. Bošković kaže da će biti zadovoljan ako njegova ekipa pruži svoj maksimum.

"Samo još da dobijemo kasete od Bregence jer ne znamo ništa o njima da bi nešto konkretnije rekli kakve su nam šanse. Za sada su oni u apsolutnoj prednosti, pogotovo Norvežani jer igraju kući. Videćemo šta i koliko može Bregenc. Nadam se da ćemo ove nedelje dobiti nekoliko kaseta da spremimo neku valjanu taktiku. Što se nas tiče, mi se spremamo, ućićemo u tu fazu kada ćemo biti u top formi za dve nedelje i to je bitno. Pokušaćemo da što bolje skeniramo protivnike i ja se nadam ćemo uspeti da nadomestimo njhovu nepoznanicu našom obrom igrom", izjavio je Blagojević.

Prošle sezone, Partizan je eliminisan u trećem kolu Kupa pobednika kupova. Ove sezone ukoliko se plasiraju u Ligu šampiona, "crno-beli" će ugostiti šampiona Evrope, ekipu Siudad Reala, ali i Zagreb, Kopenhagen, prošlogodišnjeg polufinalistu HSV Hamburg... U svakom slučaju, ljubitelji rukometa u Srbiji imali bi zagarantovan spektakl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: