Drobnjak za B92: "Sada je kasno za žaljenje..."

Predrag Drobnjak, centar Los Andjeles Klipersa i reprezentacije Srbije i Crne Gore dobro je započeo sezonu 2003/04 NBA lige, ali je posle odredjenog vremena izgubio mesto u rotaciji trenera Danlivija. Naš specijalni izveštač iz Vašingtona, novinar Glasa Amerike, Bratislav Djordjević popričao je sa Drobnjakom o situaciji u klubu, planovima za budućnost i plej-ofu NBA lige.

Bratislav Djordjević, VOA
Podeli

Ovo je bila razočaravajuća sezona za Los Andjeles Kliperse?
 

Šta su oni očekivali sa aspekta tima, ja stvarno ne znam. Verovatno su se potajno nadali osmom mestu i plasmanu u plej-of, mada po igrama i rezultatima to nismo zaslužili. U suštini sada nema žaljenja u smislu „...da smo samo dobili jednu ili dve utakmice, bili bi u plej-ofu“. Mislim da smo prilično daleko bili od mesta u plej-ofu.

Kako ste vi prihvatili smanjenu ulogu u drugom delu sezone?

Prilično sam nezadovljan, pre svega što sam na nagovor, odnosno posle razgovora sa trenerom i njegovog uveravanja da ću imati minutažu, ja došao u Kliperse. Posle prvih petnaestak utakmice ja sam naglo izgubio status. Da li je on mislio da daje šansu mladjim igračima, to su već njegovi razlozi. Posle toga igrao sam dve utakmice, pet nisam i tako slično.

Postoje najave da se Klipersi pripremaju da udju u trku za dovodjenje Kobija Brajanta na leto, kada ovaj igrač dobija slobodu da bira novi klub. Da li se u Klipersima priča o eventualnim promenama?

O promenama i Kobi Brajantu stvarno ne znam ništa, niti me to pravo da vam kažem interesuje. Mi jesmo imali razgovor sa trenerima, ali kako je u NBA uobičajeno - „u rukavicama“; trener nije direktno ocenjivao sezonu već je nekako u zavijenoj formi pričao, tako da iz tog razgovora ne može ništa da se izvuče. U suštini, videćemo od 1. jula kako će se stvari razvijati u Klipersima, kada počne prelazni rok, posle Drafta...

Da li se može dogoditi da Klipersi odluče da vas trejduju?

O tome sad ne razmišljam. Dobro je poznato da je ovde sve moguće, trejdovi, razmene, koji mogu da se dogode u jednom ili dva dana. Ja imam ugovor i samim tim sve zavisi od kluba. Meni je prevashodni cilj da igram. U Sijetlu sam prošle godine imao 25 minuta u proseku po meču. U Klipersima je to bilo nemoguće, imao sam samo 15 minuta. Bilo je sigurno 30-tak utakmica u kojima sam igrao 1-5 minuta. Za to vreme apsolutno je nemoguće da se bilo šta uradi. Na kraju, kada se zbirno gledaju ti statistički podaci na koje Amerikanci obraćaju veliku pažnju, dolazi se do nekih brojki prilično poražavajućih za mene.

Na kraju, da li ćete gledati utakmice plej-ofa. Šta mislite, ko ima najveće šanse za titulu, mnogi veruju da će to opet biti tim iz Zapadne konferencije?


Verovatno ću veoma slabo pratiti plej-of. O nekim šansama timova, stvarno ne znam. Ne mora da znači da će titulu osvojiti tim sa Zapada, možda će to biti Indijana ili Detroit. Ima više timova koji mogu do finala, na primer i Dalas koji je peti na Zapadu. Vrlo je teško govoriti o šansama Sakramenta ili bilo koga drugog.

Drobnjak je dodao da će leto provesti u Beogradu i Crnoj Gori i da će nastaviti da trenira da ne bi potpuno ispao iz forme.

Sportski intervju

Rašid Valas za B92: "Miličić će napredovati"

Od specijalnog dopisnika B92 iz Detroita Gorana Dokića

Detroit Pistonsi su dolaskom Rašida Valasa u ekipu postali tim možda vredan i NBA finala. U ekskluzivnom intervjuu saznaćete šta Rašid misli o Darku Miličiću, Benu Valasu, Leriju Braunu i odluci NBA lige da Ron Artest bude proglašen za "defanzivca" godine.

Sportski intervju subota 24.04. 10:17 Komentara: 16

Danilović za B92: "Mladim igračima ne preporučujem NBA"

Potpredsednik "KK Partizan", Predrag Danilović, ne štedi reči upozorenja mladim igračima koji bi što pre preko Atlantika u NBA. Danilović, nekad i sam igrač u najkvalitetnijoj svetskoj ligi, smatra da je mnogo bolje provesti nekoliko godina u Evropi i igrački sazreti, pa tek onda ući u izazove najjačim profesionalcima.

Sportski intervju ponedeljak 12.04. 22:02 Komentara: 21

B. Valas za B92: "Na OI nema favorita"

Jedan od najboljih "odbrambenih" igrača u NBA ligi poslednjih godina, detroitski "Big Ben" Valas posle svakog uspešnog poteza u Palasu na Oburn Hilsu dobija kao "nagradu" snimljenu zvonjavu imenjaka iz Londona. Ben svojom pojavom i "afro frizurom" izaziva strahopoštovanje, kako kod protivnika tako i kod saigrača. Naš dopisnik iz Detroita, Goran Dokić, porazgovarao je sa Valasom o njegovoj karijeri, Olimpijskim igrama i mladim igračima u NBA.

Sportski intervju sreda 7.04. 14:16 Komentara: 8

Okur i Bejker za B92:"Osvojićemo Istočnu konferenciju"

Njujork i Detroit su među igrački najzanimljivijim timovima Istočne konferencije. Pistonsi sa pravom pretenduju na finale Plej-ofa, dok Niksi, pod ambicioznom upravom Ajzeje Tomasa, pokušavaju da zaborave na loše uspomene iz prethodnih sezona. Mehmet Okur, centar turske reprezentacije, sve je zadovoljniji u gradu auto industrije i postao je jedan od oslonaca igre Detroita. Naš dopisnik Goran Dokić iskoristio je priliku na gostovanju Niksa Pistonsima da popriča sa popularnim “Memom” i novom akvizicijom “Zekea” Tomasa, Vinom Bejkerom.

Sportski intervju četvrtak 1.04. 15:08 Komentara: 4