Drobnjak za B92: "Sada je kasno za žaljenje..."

Predrag Drobnjak, centar Los Andjeles Klipersa i reprezentacije Srbije i Crne Gore dobro je započeo sezonu 2003/04 NBA lige, ali je posle odredjenog vremena izgubio mesto u rotaciji trenera Danlivija. Naš specijalni izveštač iz Vašingtona, novinar Glasa Amerike, Bratislav Djordjević popričao je sa Drobnjakom o situaciji u klubu, planovima za budućnost i plej-ofu NBA lige.

Izvor: Bratislav Djordjeviæ, VOA

Subota, 17.04.2004.

22:34

Default images

Ovo je bila razočaravajuća sezona za Los Andjeles Kliperse?
 

Šta su oni očekivali sa aspekta tima, ja stvarno ne znam. Verovatno su se potajno nadali osmom mestu i plasmanu u plej-of, mada po igrama i rezultatima to nismo zaslužili. U suštini sada nema žaljenja u smislu „...da smo samo dobili jednu ili dve utakmice, bili bi u plej-ofu“. Mislim da smo prilično daleko bili od mesta u plej-ofu.

Kako ste vi prihvatili smanjenu ulogu u drugom delu sezone?

Prilično sam nezadovljan, pre svega što sam na nagovor, odnosno posle razgovora sa trenerom i njegovog uveravanja da ću imati minutažu, ja došao u Kliperse. Posle prvih petnaestak utakmice ja sam naglo izgubio status. Da li je on mislio da daje šansu mladjim igračima, to su već njegovi razlozi. Posle toga igrao sam dve utakmice, pet nisam i tako slično.
Postoje najave da se Klipersi pripremaju da udju u trku za dovodjenje Kobija Brajanta na leto, kada ovaj igrač dobija slobodu da bira novi klub. Da li se u Klipersima priča o eventualnim promenama?

O promenama i Kobi Brajantu stvarno ne znam ništa, niti me to pravo da vam kažem interesuje. Mi jesmo imali razgovor sa trenerima, ali kako je u NBA uobičajeno - „u rukavicama“; trener nije direktno ocenjivao sezonu već je nekako u zavijenoj formi pričao, tako da iz tog razgovora ne može ništa da se izvuče. U suštini, videćemo od 1. jula kako će se stvari razvijati u Klipersima, kada počne prelazni rok, posle Drafta...

Da li se može dogoditi da Klipersi odluče da vas trejduju?

O tome sad ne razmišljam. Dobro je poznato da je ovde sve moguće, trejdovi, razmene, koji mogu da se dogode u jednom ili dva dana. Ja imam ugovor i samim tim sve zavisi od kluba. Meni je prevashodni cilj da igram. U Sijetlu sam prošle godine imao 25 minuta u proseku po meču. U Klipersima je to bilo nemoguće, imao sam samo 15 minuta. Bilo je sigurno 30-tak utakmica u kojima sam igrao 1-5 minuta. Za to vreme apsolutno je nemoguće da se bilo šta uradi. Na kraju, kada se zbirno gledaju ti statistički podaci na koje Amerikanci obraćaju veliku pažnju, dolazi se do nekih brojki prilično poražavajućih za mene.

Na kraju, da li ćete gledati utakmice plej-ofa. Šta mislite, ko ima najveće šanse za titulu, mnogi veruju da će to opet biti tim iz Zapadne konferencije?


Verovatno ću veoma slabo pratiti plej-of. O nekim šansama timova, stvarno ne znam. Ne mora da znači da će titulu osvojiti tim sa Zapada, možda će to biti Indijana ili Detroit. Ima više timova koji mogu do finala, na primer i Dalas koji je peti na Zapadu. Vrlo je teško govoriti o šansama Sakramenta ili bilo koga drugog.

Drobnjak je dodao da će leto provesti u Beogradu i Crnoj Gori i da će nastaviti da trenira da ne bi potpuno ispao iz forme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika ima poruku za Rusiju i Kinu

Zvaničnik Stejt departmenta u Birou za kontrolu naoružanja Pol Din pozvao je danas Kinu i Rusiju da objave deklaraciju po uzoru na SAD u kojoj se obavezuju da će o korišćenju nuklearnog naoružanja uvek odlučivati ljudi, a ne veštačka inteligencija (AI).

8:01

2.5.2024.

1 d

Podeli: