Bunjevčević: Stabilizovali smo se na svim nivoima

Ekipa Totenhema 2002.godinu završila je u gornjem delu tabele, a jugoslovenski reprezentativac Goran Bunjevčević posle debitanske sezone u premijerligi koju su obeležile teške povrede, ustalio se u timu Hotpsura.... U razgovoru za B92 Goran Bunjevčević govori o ambicijama svog kluba, povratku u prvu postavu, novogodišnjem »slavlju« i igrama pretendenata za prvo mesto:

Izvor: B92

Subota, 04.01.2003.

17:02

Default images

Ono što je obeležilo proteklu godinu je stabilizacija kluba na svim nivoima, što je prvi korak ka cilju – povratak Totenhema u vrh engleskog i evropskog fudbala:

Kupovinom 2-3 igrača, prevashodno Robi Kina došlo je do pomeranja u našoj igri. Klub postepeno ide ka cilju, a to je sam vrh evropskog fudbala. Sada se nalazimo u poziciji koja nam omogućuje,ukoliko budemo igrali dobro u januaru i februaru da napravimo veliki skok. Ekipa je odlična. Klub napreduje iz dana u dan. Nekoliko velikih svetskih imena je na pragu potpisivanja ugovora sa Totenhemom, tako da sve ide onim pravim putem, koji je "zacrtan" pre dve – tri godine.

Tvoja pozicija – čini se da je tvoja najveća pobeda to što si ponovo na terenu i to kao jedan od startera u koncepciji menadžera Hodla:

Ja sam tokom prve godine boravka u Londonu imao mnogo pehova. Bio sam duže vreme povredjen ali su mi treneri i ljudi iz kluba, koji su me doveli, pružili veliku podršku. Od kada sam se oporavio igram standardno. Osim jedne utakmice, protiv Mančester Sitija, igrao sam na svim susretima Totenhema ove sezone. Od svih igrača Totenhema odigrao sam najviše utakmica ove sezone, što mi mnogo znači s obzirom na onu prvu godinu koju sam propustio. Normalno je da je svaka godina za mene korak više i tek ću biti zadovoljan kada postignem prvi gol i kada budem značajnije doprinosio pobedama Totenhema. Sa jedne strane, sigurno da sam zadovoljan što igram posle dužeg odsustva i što se moja ekipa nalazi na dobroj poziciji koja nam omogućava da idemo dalje, u Evropu i Ligu šampiona i na onu poziciju koju svi želimo.
Sta bi poželeo sebu novoj godini, i sta očekujes od Totenhema, nemate mnogo vremena za analizu čekaju vas 3 meča u 5 dana...

Ovde je neverovatno. Igramo 26.-og, 29.-og, novu godinu čekamo u hotelu u Sautemptonu. Posle ćemo igrati 4. januara, pa 11.-og, ukupno 10-11 utakmica za dve nedelje. Dan posle utakmice protiv Čarltona već smo na treningu, pa zatim u karantinu. Onda nas čeka putovanje u Njukasl, pa Sautempton. To je Engleska. Pred božić je najteže i sve ekipe koje budu postizale dobre rezultate tokom ovog perioda će na kraju imati dobar plasman.

Komentar lige, crna serija Liverpula, Lidsa... Čelzi u vrhu, Arsenal...

Sigurno će biti zanimljivo do samog kraja. Svaka ekipa će tražiti dobar plasman i zato je ovaj period najkritičniji. Da smo uspeli da pobedimo Čarlton mi bi bili na četvrtoj poziciji. Medjutim, ovde je sve moguće, očekuju nas teške utakmice, uskoro počinje i najvažniji kup, FA kup. Ovaj period je naporan i ekipa koja bude imala veći izbor igrača će napraviti dobar plasman.

Šta bi sebi poželeo u 2003. godini...

Sebi  pre svega zdravlje, sve ostalo će doći samo po sebi. Klubu bi poželeo da se plasira u Evropu, ako može i u Ligu šampiona. Da možda pokušamo i da konkurišemo za titulu, jer sve je moguće u Engleskoj. U drugom delu sezone, veći favoriti poput Arsenala i Mančester Junajteda nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, tako da će ekipe biti izmorene. Dakle, pre svega, želim sebi zdravlja a klubu uspeha uEvropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: