U Pirotu uskoro prva "Jagnjijada"

U najvećem pirotskom selu Krupcu, podno planine Vidlič, 25. aprila biće održana prva “Jagnjijada” na kojoj će se stočari iz pirotskog kraja takmičiti u pripremi jagnjetine pod sačem.

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

11:30

Default images

U najvećem pirotskom selu Krupcu, podno planine Vidlič, 25. aprila biće održana prva “Jagnjijada” na kojoj će se stočari iz pirotskog kraja takmičiti u pripremi jagnjetine pod sačem, u vurnji, na ražnju i drugim načinima pripreme ovog jedinstvenog specijaliteta.

“Ova manifestacija, pored Sajma peglane kobasice koji svake godine posećuje na hiljade turista iz Bugarske, kao i Sajma staroplaninskih jela u selu Temska, trebalo bi da bude jedna od nosećih manifestacija turističke ponude Pirota”, rekao je direktor Turističke organizacije Pirota Bratislav Zlatkov.

“Selo Krupac poznato je po stočarstvu, pa je zato doneta odluka da se ovde organizuje “Jagnjijada”, priča Zlatkov. “To je najveće selo u pirotskom kraju i želimo da i ono dobije “jaku” turističku manifestaciju koja ima ogroman potencijal.”

Organizatori ove priredbe su Mesna zajednica Krupac, Udruženje “Vidlič” i Turistička organizacija Pirota.

Foto: Cory Doctorow/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: