U Ljubiću počinje još jedna Pasuljijada

Predstojećeg vikenda, 27. i 28. septembra, kod Doma kulture u Ljubiću održaće se treća gastronomsko-kulturno-turistička manifestacija “Ljubički kotlić” - Pasuljijada, čiji organizatori su MZ LJubic i KUD “Tanasko Rajić”.

Izvor: Izvor: Tanjug

Petak, 26.09.2014.

13:27

Default images

Prvog dana, u subotu, 27. septembra, najpre će u 17 sati biti podignuta saborsak zastava, a u Domu kulture biće priređeno “rok pica veče”, u okviru koga će nastupiti četiri čačanska benda, Krvna grupa, Uragan, Jurka i Zbedem.

“Uputili smo poziv svim picerijama u gradu da dostave svoje specijalitete, kako bismo izabrali najbolju picu i dodelili pehar. Nekoliko ih je potvrdilo dolazak, i očekujemo učešće većine ovih restorana”, izjavio je za Tanjug Zoran Zatežić, predsednik KUD-a “Tanasko Rajić”.

U nedelju će se održati takmičenje u kuvanju pasulja u kotliću ili zemljanom loncu. Nadmetanje će ove godine prvi put biti međunarodnog karaktera, pošto su pored dvadesetak domaćih učešće prijavile i dve ekipe iz Makedonije.

“Uveli smo i jednu novinu, jer smo pozvali sve političke partije u Čačku da se oprobaju u spremanju pasulja, a neke su se već odazvale i poslaće svoje predstavnike”, dodaje Zatežić.

Prema njegovim rečima, takmičari će dobiti uređeno mesto, sto, stolice i drva za vatru, a dok se jelo bude kuvalo, a održaće se i takmičenje u brzom jedelju pasulja.

Ekipa koja na manifestaciji bude proglašena za najbolju dobiće kao nagradu pehar, medalju i 25 kilograma pasulja. Takmičare će ocenjivati stručni žiri, na čcijem čelu je Milorad Aćimović, član Asocijacije kuvara Srbije.

Pored nadmetanja, posetioce “Pasuljijade” očekuju i kulturno-umetnički program, zabavni sadržaji i izlagači domaće radinosti.

Foto: erecepti.com / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: