Aplikaciju za strance preuzimaju Srbi

Mobilna aplikacija „Audio-vodič kroz Srbiju", namenjena tranzitnim turistima, postala je hit među našim turistima.

Izvor: B92

Nedelja, 19.03.2017.

08:40

Aplikaciju za strance preuzimaju Srbi
Foto: Thinkstock

Piše: A. Mikata

Izvor:
novosti.rs

Naime, aplikaciju, koja je pre tri nedelje puštena u rad, do sada je preuzelo 6.068 ljudi, među kojima je 96 odsto građana Srbije. Aplikacija je namenjena stranim turistima, a pomoćnica direktora Turističke organizacije Srbije Vesna Raca Radisavljević ne krije zadovoljstvo zato što se ispostavilo da je audio-vodič najviše zainteresovao naše građane.

"Aplikacija treba da motiviše putnike da tokom boravka u Srbiji obiđu znamenitosti, a dostupna je na srpskom i engleskom jeziku", rekla je Radisavljević.eva

"Preuzimanje je besplatno i internet-konekcija je potrebna samo tokom preuzimanja. Verujem da će tokom uskršnjih praznika broj stranih korisnika, koji će prolaziti kroz Srbiju, dostići broj naših građana koji očigledno žele da upoznaju Srbiju", dodala je.

Osim audio-zapisa, aplikacija sadrži i fotografije i opise 1.200 lokaliteta, mape i podatke za uspostavljanje kontakta koji mogu biti korisni tokom putovanja. Aplikaciju je radio TOS pomoću Regionalne razvojne agencije „Zlatibor", kao deo "Programa razvoja privatnog sektora u jugozapadnoj Srbiji (PSD)", koji finansira švajcarska vlada, preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: