Pisac krimića uhapšen zbog nerešenih ubistava

Pisac krimi-romana Liu Jongbijao uhapšen je zbog četiri ubistva tupim predmetom od pre dve decenije, nakon što je najavio sličan zaplet u svom novom delu.

Izvor: B92

Sreda, 16.08.2017.

11:16

Pisac krimića uhapšen zbog nerešenih ubistava
Foto: Thinkstock

Jongbijao je u uvodu za svoj roman "Prljava tajna" naveo da je već počeo da radi na novoj knjizi u kojoj se, "uz mnogo uzbuđenja raspetljavaju stari, nerešeni slučajevi za koje je kriva spisateljica, koja dugo izbegava hapšenje nakon serije strašnih zločina".

Kako prenosi "Gardijan", ove nedelje je otkriveno da se iza tog zapleta krije nešto više od puke piščeve mašte, jer je kineski pisac završio iza rešetaka zbog ubistava starih 20 godina.

"Čekao sam vas ovde sve ovo vreme", rekao je Jongbijao kada mu je policija došla na vrata.

Jongbijao je od pre četiri godine član Udruženja pisaca Kine i iza sebe ima jednu knjigu koja je adaptirana u TV seriju dugu 50 epizoda. Ekranizacija je bila ambicija i za njegov novi roman "Prelepa spisateljica koja je ubijala".

Policija veruje da je Liu jedan od dvojice muškaraca koji su ubili četiri osobe 29. novembra 1995. godine, nakon neuspelog pokušaja pljačke jedne gostinske kuće. Prva žrtva im se suprotstavila, a nakon što su nju ubili palicom, odlučili su da ubiju i par koji je vodio kuću i njihovog 13-godišnjeg unuka.

Policija nije uspela da pronađe ubice i zatvorila je slučaj, ali je nepune 22 godine kasnije jedan od inspektora uspeo da nađe trag, koji im je pomogao da stignu do osumnjičenih.

Liu namerava da završi svoj roman iza rešetaka, a kineski mediji navode da je u pismu supruzi definitivno priznao zločine.

"Sada sam konačno oslobođen tereta koji me je mučio tolike godine", naveo je navodno u tom pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: